Google Maps, Uber, 99Taxi, taxi-app

Google Maps toont voortaan ook andere taxi-apps naast Uber

Foto: screenshot Google Blog post

Google heeft vijf taxi-apps toegevoegd aan Google Maps. Klanten die deze apps hebben geinstalleerd op hun telefoon en een adres opzoeken in Google Maps, krijgen voortaan de mogelijkheid te zien om direct een taxi te bestellen vanuit Google Maps. De integratie was eerder al gemaakt voor Uber, maar is nu ook beschikbaar voor 99Taxis in Brazili√ę, Ola Cabs in India, Hailo in het VK¬†en Spanje, MyTaxi in Duitsland en Spanje en¬†Gett in het VK.

De update wordt deze week beschikbaar voor Android. iOS volgt binnenkort, zo meldt Google.

Apps

De integratie zorgt ervoor¬†dat de reiziger niet meer andere apps hoeven te raadplegen om naar een taxi te zoeken. Google zegt dat Maps data uit andere ge√Įnstalleerde apps haalt. Voorwaarde is dat de gebruiker de taxi-app al geinstalleerd heeft staan op zijn telefooon.

De gebruiker krijgt een schatting van de ritprijs en wachttijd te zien als er een auto beschikbaar is. Zodra hij een taxiservice selecteert wordt de app gelanceerd en kan de taxi met één druk daadwerkelijk besteld worden.

Google Maps

Voorheen gaf Google Maps alleen de reistijd te voet, fiets, OV en auto. Maar door de taxi-intergratie verschuift¬†Google Maps steeds meer van een routeplanner naar een mobiliteits-operator. Uber was de eerste commerci√ęle dienst die werd toegevoegd, maar deze stap van Google laat zien dat het bedrijf ook open staat voor andere aanbieders.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Google Maps toont voortaan ook andere taxi-apps naast Uber | TaxiPro
Google Maps, Uber, 99Taxi, taxi-app

Google Maps toont voortaan ook andere taxi-apps naast Uber

Foto: screenshot Google Blog post

Google heeft vijf taxi-apps toegevoegd aan Google Maps. Klanten die deze apps hebben geinstalleerd op hun telefoon en een adres opzoeken in Google Maps, krijgen voortaan de mogelijkheid te zien om direct een taxi te bestellen vanuit Google Maps. De integratie was eerder al gemaakt voor Uber, maar is nu ook beschikbaar voor 99Taxis in Brazili√ę, Ola Cabs in India, Hailo in het VK¬†en Spanje, MyTaxi in Duitsland en Spanje en¬†Gett in het VK.

De update wordt deze week beschikbaar voor Android. iOS volgt binnenkort, zo meldt Google.

Apps

De integratie zorgt ervoor¬†dat de reiziger niet meer andere apps hoeven te raadplegen om naar een taxi te zoeken. Google zegt dat Maps data uit andere ge√Įnstalleerde apps haalt. Voorwaarde is dat de gebruiker de taxi-app al geinstalleerd heeft staan op zijn telefooon.

De gebruiker krijgt een schatting van de ritprijs en wachttijd te zien als er een auto beschikbaar is. Zodra hij een taxiservice selecteert wordt de app gelanceerd en kan de taxi met één druk daadwerkelijk besteld worden.

Google Maps

Voorheen gaf Google Maps alleen de reistijd te voet, fiets, OV en auto. Maar door de taxi-intergratie verschuift¬†Google Maps steeds meer van een routeplanner naar een mobiliteits-operator. Uber was de eerste commerci√ęle dienst die werd toegevoegd, maar deze stap van Google laat zien dat het bedrijf ook open staat voor andere aanbieders.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.