Uitstootvrije taxi
1 januari 2025

Lars Speekenbrink: startdatum zero-emissiezones voor taxi’s onhaalbaar

Als het aan Lars Speekenbrink (Bolt) ligt, moet er door de controversieel verklaring van de wetswijziging 'soepel' worden omgegaan met de startdatum van zero-emissiezones voor taxi's. Foto: ANP/Hollandse Hoogte/Tobias Kleuver

De geplande startdatum voor het invoeren van zero-emissiezones voor taxi’s is onhaalbaar. Dat stelt Lars Speekenbrink, country manager van taxiplatform Bolt. De wetswijziging die gemeenten hiervoor de bevoegdheid geeft is door de Tweede Kamer controversieel verklaard, wat mogelijk vertraging oplevert. Speekenbrink hoopt dan ook dat gemeenten niet krampachtig aan de huidige startdatum blijven vasthouden, maar hier juist ‘soepel’ mee om zullen gaan.

Wilt u dit artikel lezen?

Bent u al abonnee?

logIN

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.
 

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.