Taxbus, taxi, taxichauffeur

Raadsvragen over Taxbus-vervoer De Vallei regio Eindhoven

EINDHOVEN – De fracties Ouderen Appel en de SP hebben in Eindhoven raadsvragen gesteld over de gang van zaken bij regiotaxi De Vallei.

Bij de vervoerder van ouderen en mindervaliden kwamen de afgelopen dagen honderden klachten binnen.

Taxbus

De Vallei nam per 1 januari het Taxbus vervoer over van Cibatax. Sindsdien stromen de klachten binnen. Taxibusjes komen niet of veel te laat en ook het callcenter waar mensen moeten reserveren is vaak onbereikbaar.

Raadsleden Dre Rennenberg (OAE) en Kees Rijnders (Leefbaar) vragen de wethouder of er actie wordt ondernomen om aan de onbereikbaarheid een einde te maken, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Ook vragen ze of de wethouder kan aangeven wanneer de zogenoemde opstartperikelen van De Vallei tot het verleden behoren.

Vergoeding

Omdat veel gebruikers van het vervoer de afgelopen dagen extra kosten hebben moeten maken willen de raadsleden weten of de vervoerder verplicht kan worden hiervoor een vergoeding te betalen. Als het vervoer in de toekomst weer opnieuw moet worden gegund, wil de raad graag vooraf gekend worden.

Samenwerkingsverband Regio Eindhoven liet eerder al weten dat veel klachten worden veroorzaakt omdat gemeenten niet de juiste informatie hebben doorgegeven aan de vervoerder.

Lees ook: Gemeenten oorzaak klachten over Taxbus sinds 1 januari

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Raadsvragen over Taxbus-vervoer De Vallei regio Eindhoven”

Willem van de Ven|08.01.11|00:25

Zou het ook niet zo kunnen zijn dat de aanbesteding gegund is aan de goedkoopste partij? De aanbestedingsvoorwaarden aangaande de kwaliteit worden wel op papier gezet maar vormen geen onderwerp van onderhandeling.
Een ander feit is dat ze een nieuw softwarepakket in gebruik hebben genomen en ook daar kun je op besparen door geen trainingen aan je personeel te geven.
Ik ken dat pakket en voor 50,- per uur excl btw wil ik ze wegwijs maken.

dennis|11.01.11|21:30

ik zit er aan denken om handtekking te verzammelen dan naar geneemten gaan als die niks aan doen gaan gewoon met 700 mensen die klachten hebben over taxbus gewoon naar rechtbank stapen

groetjes