aanbesteding, taxi, leerlingenvervoer

Problemen bij aanbesteding leerlingenvervoer in de Kempen

BLADEL – Er zijn problemen bij de aanbesteding van het leerlingenvervoer in de Kempen. Het besluit welke taxibedrijven het leerlingenvervoer in de Kempen komend schooljaar gaan verzorgen is opgeschort naar begin juli. Het inkoopbureua gaat opnieuw met vier taxibedrijven onderhandelen, omdat een groot deel van de inschrijvers niet zou voldoen aan de selectiecriteria.

Alleen in Bergeijk is een deal van vier ton gesloten met Connexxion. Wie het vervoer gaat uitvoeren in de andere gemeentes – Eersel, Bladel, Reusel-De Mierden en Oirschot – is dus nog niet bekend.

Aanbesteding

Het bureau Inkoop en Aanbestedingen Zuidoost-Brabant (Bizob) behandelt de aanbestedingen en moet nu met vier taxibedrijven opnieuw gaan onderhandelen. Hierdoor heeft de aanbesteding vertraging opgelopen. De originele bekendmakingsdatum stond op 7 april.

Inkoopmanager van Bizob Inge de Vos zegt in het Eindhovens Dagblad dat er erg veel onvoorziene beren op de weg zijn geweest. “Inhoudelijk kan ik daar lopende de procedure nog niet op ingaan.”

De tijd begint te dringen, ook voor de taxibedrijven. Omdat het nieuwe schooljaar al bijna ingaat, hebben wij weinig tijd om zich voor te bereiden op een definitieve gunning.

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Problemen bij aanbesteding leerlingenvervoer in de Kempen”

L.Wolters|16.06.11|13:54

De Gemeenten kunnen het zich veel gemakkelijker maken.
Alleen de prijs bepalend laten zijn en de voorwaarden goed in het bestek beschrijven.
Vooraf en nadien goed controleren of vervoerder zich houdt aan de eisen en anders het in bestek genoemde boetes c.q. dwangsommen opleggen.
Nu wordt veelal waarde toegekend aan de kwaliteit op basis van ingediende plannen, die bijna of geen aantoonbare kwaliteits verschillen geven. Kwaliteit beoordeling wordt daardoor gebruikt om bedrijven te bevoordelen.

brian raaijmakers|20.06.11|19:19

jullie op taxi pro hebben het hier allemaal over de kwalitieit van vervoeren terwijl de regels die jullie laten doorvoeren juist de kwaliteit naar beneden halen vroeger hadden ze deze regels niet en waren deze klachten erniet,dus oordeel weg met de regels als je een taxipas behaald hebt hoor je gewoon teweten hoe je taxi moet rijden en laat die om de twee jaar controleren met controle van boekhouding is het niet inorde dan alles afnemen krijg je een bedrijf waar je trots op bent gr brian,r.

B. Fonteijn|27.07.11|11:55

Beste mensen,

Het is gemakkelijk te oordelen dat kwalitatieve eisen overboord moeten worden gezet, maar dan vooral voor ondernemers die niet aan de kwaliteitseisen kunnen voldoen. Ik denk dat kwaliteit leidend moet zijn in alle vormen van vervoer, en het vervoer van kinderen in het bijzonder. Hoeveel ‘cowboys’ zijn er niet in onze branche? Hoe slecht zou het zijn als de gemeenten niet de verantwoordelijkheid namen hier kritisch naar te kijken? dat zijn ze verplicht aan de ouders!