Rotterdamse Mobiliteits Centrale, taxi, taxibedrijf, taxibus, RTC

RMC wint aanbesteding Wmo- en leerlingenvervoer Cappelle

De Rotterdamse Mobiliteits Centrale (RMC) heeft de gunning EU aanbesteding WMO en Leerlingenvervoer Capelle a/d IJssel verkregen.

 Vanaf maandag 22 november 2010 reed de RMC het contractvervoer voor Capelle aan den IJssel, Capelle Hopper genoemd, al. Dit kwam doordat de RMC het taxibedrijf IJsselstede heeft overgenomen, die dit vervoer reed.De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) schrijft voor dat iedere gemeente in het vervoer voor mensen met een handicap moet voorzien. Dit vervoer wordt Collectief Aanvullend Vervoer genoemd en is bestemd voor personen, die door lichamelijke beperkingen geen gebruik kunnen maken van het reguliere openbaar vervoer.

Vervoersvoorziening

Capelle Hopper is de belangrijkste vervoersvoorziening voor deze doelgroep in Capelle aan den IJssel. De klant wordt van deur tot deur, zonder overstap van herkomstadres naar bestemmingsadres vervoerd.

Behalve het Wmo vervoer is ook het Leerlingenvervoer aan de RMC gegund.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.