TCR, Taxi Centrale Renesse, taxibus

TCR scoort prima als uitvoerder Regiotaxi Oosterschelderegio

Het Samenwerkingsverband Welzijnszorg Oosterschelderegio (SWVO) is tevreden over het verloop van het WMO-vervoer. De Regiotaxi, uitgevoerd door Taxi Centrale Renesse (TCR), presteert erg goed. Er zijn in de afgelopen periode klantonderzoeken gehouden en daar rolde een 8 als gemiddeld cijfer uit.

Het regiotaxivervoer in de Oosterschelderegio wordt sinds een half jaar uitgevoerd door Taxi Centrale Renesse (TCR). Dat bedrijf won de aanbesteding. Daarvoor was vervoersbedrijf Connexxion vijf jaar lang uitvoerder van de regiotaxi, maar het contract liep af.

Regiotaxivervoer

TCR stapte in een roerige periode in het regiotaxivervoer, want er moest flink worden bezuinigd om de kosten in de hand te houden. Aanvankelijk zou dat gebeuren door een inkomensgrens in te voeren, maar stuitte op verzet en bleek wettelijk niet mogelijk.

Om toch de bezuinigingsdoelstelling te halen is het instaptarief en het kilometertarief voor alle gebruikers verhoogd. Daar zijn volgens SWVO weinig klachten over binnengekomen. Het kiezen voor een nieuwe vervoerder en een nieuwe centrale in Terneuzen is goed uitgepakt, volgens het samenwerkingsverband.

Geen klachten

“Er zijn bijna geen klachten, ik heb er zelf twee voorbij zien komen waarbij iemand te laat werd opgehaald. En als er klachten zijn, worden die veel sneller en adequater afgehandeld, zoals ook was beloofd. En wordt geen standaard excuusbriefje verstuurd, maar klanten worden persoonlijk gebeld en krijgen uitleg”, zegt voorzitter Leo Kosten in de PZC.

Hij hoopt dat Walcheren en de provincie ook aanhaken bij het project.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

TCR scoort prima als uitvoerder Regiotaxi Oosterschelderegio | TaxiPro
TCR, Taxi Centrale Renesse, taxibus

TCR scoort prima als uitvoerder Regiotaxi Oosterschelderegio

Het Samenwerkingsverband Welzijnszorg Oosterschelderegio (SWVO) is tevreden over het verloop van het WMO-vervoer. De Regiotaxi, uitgevoerd door Taxi Centrale Renesse (TCR), presteert erg goed. Er zijn in de afgelopen periode klantonderzoeken gehouden en daar rolde een 8 als gemiddeld cijfer uit.

Het regiotaxivervoer in de Oosterschelderegio wordt sinds een half jaar uitgevoerd door Taxi Centrale Renesse (TCR). Dat bedrijf won de aanbesteding. Daarvoor was vervoersbedrijf Connexxion vijf jaar lang uitvoerder van de regiotaxi, maar het contract liep af.

Regiotaxivervoer

TCR stapte in een roerige periode in het regiotaxivervoer, want er moest flink worden bezuinigd om de kosten in de hand te houden. Aanvankelijk zou dat gebeuren door een inkomensgrens in te voeren, maar stuitte op verzet en bleek wettelijk niet mogelijk.

Om toch de bezuinigingsdoelstelling te halen is het instaptarief en het kilometertarief voor alle gebruikers verhoogd. Daar zijn volgens SWVO weinig klachten over binnengekomen. Het kiezen voor een nieuwe vervoerder en een nieuwe centrale in Terneuzen is goed uitgepakt, volgens het samenwerkingsverband.

Geen klachten

“Er zijn bijna geen klachten, ik heb er zelf twee voorbij zien komen waarbij iemand te laat werd opgehaald. En als er klachten zijn, worden die veel sneller en adequater afgehandeld, zoals ook was beloofd. En wordt geen standaard excuusbriefje verstuurd, maar klanten worden persoonlijk gebeld en krijgen uitleg”, zegt voorzitter Leo Kosten in de PZC.

Hij hoopt dat Walcheren en de provincie ook aanhaken bij het project.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.