taxichauffeur, taxi

Drie inschrijvers voor aanbesteding Regiotaxi Overijssel

De provincie Overijssel heeft van drie vervoerders offertes ontvangen voor het uitvoeren van het Regiotaxivervoer in de regio’s Noordwest-Overijssel en Salland. Bijzonder aan het contract is dat hij slechts voor anderhalf jaar wordt aanbesteed vanwege de onzekerheden bij de nieuwe wmo. Voor Noordwest-Overijssel hebben DVG, Willemsen de Koning en Connexxion Taxi Service B.V. zich ingeschreven. Voor Salland hebben dezelfde inschrijvers zich gemeld, waarbij DVG en TCR zich als combinatie hebben ingeschreven.

Naar verwachting kan medio april 2014 tot gunning worden overgegaan. De contractperiode loopt tot 1 januari 2016 met een mogelijkheid tot verlenging van maximaal een jaar. Vanwege de korte contractperiode is de klus alleen interessant voor grote taxibedrijven, die makkelijk kunnen opschalen.

Regiotaxi

Het bestek met het programma van eisen voor het Regiotaxivervoer is door de provincie Overijssel in februari 2014 op de Europese aanbestedingskalender geplaatst. Dit is gebeurd in samenspraak met de betrokken gemeenten Deventer, Olst-Wijhe, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Kampen.

De provincie Overijssel en de gemeenten in West-Overijssel werken samen bij de aanbesteding van het Regiotaxivervoer. De gemeenten zijn bevoegd gezag voor het vervoer van specifieke doelgroepen (Wmo-vervoer). Gemiddeld worden twee van de drie ritten uitgevoerd voor de Wmo.

Openbaar vervoer

De provincie is bevoegd gezag voor het openbaar vervoer. Voor de provincie vormt de regiotaxi een aanvulling op het reguliere openbaar vervoer. Dorpen en kernen die niet met reguliere buslijnen worden bediend, zijn bereikbaar met de regiotaxi. Maar dat wil de provincie in de toekomst afschaffen.

Op dit moment verzorgt Taxi Centrale Zwolle (TCZ) het regiotaxivervoer in Noordwest-Overijssel. Deze opdracht loopt tot 1 september 2014. In Salland verzorgen De Vier Gewesten (DVG) en TCR Vervoer het regiotaxivervoer tot 1 januari 2015.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Drie inschrijvers voor aanbesteding Regiotaxi Overijssel”

Marja DeDijcker|18.04.14|10:24

Waarom staat er nog niet op Taxipro dat WDK de aanbesteding gewonnen heeft? Was gisteren al bekend……

Drie inschrijvers voor aanbesteding Regiotaxi Overijssel | TaxiPro
taxichauffeur, taxi

Drie inschrijvers voor aanbesteding Regiotaxi Overijssel

De provincie Overijssel heeft van drie vervoerders offertes ontvangen voor het uitvoeren van het Regiotaxivervoer in de regio’s Noordwest-Overijssel en Salland. Bijzonder aan het contract is dat hij slechts voor anderhalf jaar wordt aanbesteed vanwege de onzekerheden bij de nieuwe wmo. Voor Noordwest-Overijssel hebben DVG, Willemsen de Koning en Connexxion Taxi Service B.V. zich ingeschreven. Voor Salland hebben dezelfde inschrijvers zich gemeld, waarbij DVG en TCR zich als combinatie hebben ingeschreven.

Naar verwachting kan medio april 2014 tot gunning worden overgegaan. De contractperiode loopt tot 1 januari 2016 met een mogelijkheid tot verlenging van maximaal een jaar. Vanwege de korte contractperiode is de klus alleen interessant voor grote taxibedrijven, die makkelijk kunnen opschalen.

Regiotaxi

Het bestek met het programma van eisen voor het Regiotaxivervoer is door de provincie Overijssel in februari 2014 op de Europese aanbestedingskalender geplaatst. Dit is gebeurd in samenspraak met de betrokken gemeenten Deventer, Olst-Wijhe, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Kampen.

De provincie Overijssel en de gemeenten in West-Overijssel werken samen bij de aanbesteding van het Regiotaxivervoer. De gemeenten zijn bevoegd gezag voor het vervoer van specifieke doelgroepen (Wmo-vervoer). Gemiddeld worden twee van de drie ritten uitgevoerd voor de Wmo.

Openbaar vervoer

De provincie is bevoegd gezag voor het openbaar vervoer. Voor de provincie vormt de regiotaxi een aanvulling op het reguliere openbaar vervoer. Dorpen en kernen die niet met reguliere buslijnen worden bediend, zijn bereikbaar met de regiotaxi. Maar dat wil de provincie in de toekomst afschaffen.

Op dit moment verzorgt Taxi Centrale Zwolle (TCZ) het regiotaxivervoer in Noordwest-Overijssel. Deze opdracht loopt tot 1 september 2014. In Salland verzorgen De Vier Gewesten (DVG) en TCR Vervoer het regiotaxivervoer tot 1 januari 2015.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Drie inschrijvers voor aanbesteding Regiotaxi Overijssel”

Marja DeDijcker|18.04.14|10:24

Waarom staat er nog niet op Taxipro dat WDK de aanbesteding gewonnen heeft? Was gisteren al bekend……