leerlingenvervoer

Lokale partij Balkster wil heroverweging leerlingenvervoer

Het van huis halen en brengen van leerlnigen in de gemeente Balkster is sinds dit schooljaar afgeschaft. Er zijn opstapplaatsen aangewezen waar de kinderen zelf naar toe moeten komen. Maar lokale partij NCPN wil nu dat het college van B en W dat besluit heroverweegt.

Volgens NCPN heeft het tot verontwaardigde en boze reacties van ouders geleid. Het college besloot vervolgens dat het halen en thuisbrengen van kinderen met een beperking wel bleef bestaan. Maar niet voor alle kinderen in het speciaal onderwijs.

Speciaal vervoer

“Ik ga ervan uit dat kinderen in het speciaal onderwijs die op speciaal vervoer zijn aangewezen en dus niet met het openbaar vervoer kunnen, allen een beperking hebben en kwetsbaar zijn”, vindt Rinze Visser van NCPN.

Volgens hem is bovendien het meerendeel van de opstapplaatsen zonder beschutting. Daar hebben zowel de kinderen, als ouders en begeleiders, flink last van bij het halen en brengen. Want bij regen, wind of ander slecht weer is dat zeker geen pretje.

College

“Daarom verzoek ik het college het besluit in heroverweging te nemen en daarbij met het voorgaande ernstig rekening te houden”, aldus het Raadslid in de Balkster Courant.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.