taxi, taxibus, Niemantsverdriet, taxichauffeur, gemeentehuis

Protest tegen aanbesteding wmo-vervoer Spijkenisse

De chauffeurs van taxibedrijf Niemantsverdriet zijn woensdag 14 oktober naar de gemeente Spijkenisse gegaan om hun bezorgdheid uit te spreken over de aanbesteding van WMO vervoer. De prijzen die de gemeente noemt in de aanbesteding als boven- en ondergrens zijn fors lager dan in het verleden het geval was. Dat gaat volgens de chauffeurs tot grote problemen leiden.

Taxibedrijf Niemantsverdriet rijdt dit vervoer al jaren met een betrouwbare en kwalitatief goede groep chauffeurs. De prijzen in het doelgroepenvervoer staan echter al jaren onder druk. Gemeenten hebben steeds minder geld over voor kwalitatief goed vervoer.

Dumpprijs

Hun werkgever kan niet voor een lager bedrag dit vervoer wegrijden, zo geven de chauffeurs aan. “Maar er zijn ongetwijfeld kapers op de kust, die kosten wat het kost, dit vervoer voor een dumpprijs willen rijden”, meldt vakbond FNV Taxi.

“Dit gaat ten koste van de kwaliteit van het vervoer en de kans op een faillissement is weer ontzettend groot; niet alleen voor Niemantsverdriet, maar ook voor de nieuwe vervoerder. Het verlies zal worden verhaald op de maatschappij. Er kan gewoon niet gereden worden voor de prijs die de gemeente nu neerlegt.”

Gemeente

De chauffeurs hebben een dringend verzoek bij de gemeente Spijkenisse neergelegd om een reële prijs te geven voor het vervoer, zodat de taxibedrijven een boterham kunnen verdienen en de chauffeurs hun baan kunnen behouden en de cliënten goed vervoerd worden.

Bekijk een video van de protestactie:

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Protest tegen aanbesteding wmo-vervoer Spijkenisse”

Wim Bekkerin|26.10.15|20:12

Succes, Al is de praktijk, dat de gemeentes/staat de taxibranche blijft uitknijpen en de grote bedrijven de gelegenheid geven om de kleinere/middelgrote taxibedrijven om zeep te helpen. Het zal niet zo lang meer duren, wanneer deze instanties tot de ontdekking komen dat goedkoop, duurkoop is geworden.Als er geen concurrentie meer is, bepalen de grote jongens de prijs en hebben de gemeentes/staat het nakijken.