regiotaxi, deeltaxi, taxibus, taxichauffeur

Limburgse gemeenten begonnen met gezamenlijke opzet doelgroepenvervoer

De 32 Limburgse gemeenten zijn deze week concreet gestart met de gemeenschappelijke regeling Omnibuzz, die uitvoering gaat geven aan het doelgroepenvervoer binnen de provincie. Eerder berichtte TaxiPro al dat die plannen in een vergevorderd stadium waren.

De gemeenten in Limburg willen zo veel mogelijk samenwerken in het doelgroepenvervoer en brengen de uitvoering onder bij Omnibuzz. Ze gaan daarom gezamenlijk de aanbesteding starten voor het uitvoeren van doelgroepenvervoer.

Gefaseerde invoering

De invoering van het doelgroepenvervoer gaat gefaseerd verlopen. Dat is nodig omdat er uiteindelijk meerdere vervoersvormen in Omnibuzz terechtkomen. Er wordt per 11 december van dit jaar gestart met het wmo-vervoer, dat nu nog onder de noemer Regiotaxi plaatsvindt. De huidige concessie voor de regiotaxidiensten eindigt na 10 december. Daarna volgen het wmo-begeleid/jeugdzorgvervoer en mogelijk het wsw-vervoer en als laatste het leerlingenvervoer.

De stuurgroep, die de nieuwe opzet van het doelgroepenvervoer voorbereidt, zei eerder op basis van onderzoek te verwachten 15 tot 35 procent te besparen in de nieuwe opzet.

Eén mobiliteitscentrale

Praktisch gezien komt er één mobiliteitscentrale die vanaf 11 december gefaseerd actief wordt. Vanaf die datum werkt Omnibuzz met één klantadministratie, één loket voor ritaanvragen en klachten voor alle klanten in Limburg. De planning voor de ritten blijft nog voor 1 tot 2 jaar bij de vervoerders en gaat daarna over naar Omnibuzz.

Omnibuzz was een bestaande regeling, waarin tien Limburgse gemeente al tien jaar samenwerken op het gebied van wmo-vervoer. Nu wordt de regeling dus uitgebreid naar 32 gemeenten in de provincie. Alleen de gemeente Mook en Middelaar doet niet mee. Deze gemeente sluit aan bij Nijmegen.

Lees ook

Publieke regiecentrale voor doelgroepenvervoer Limburg

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Yvonne Ton

1 reactie op “Limburgse gemeenten begonnen met gezamenlijke opzet doelgroepenvervoer”

Kees Braam|20.05.16|23:10

Tijdens de bijeenkomst werd gemeld dat men met een minimumprijs gaat werken bij de aanbesteding.

Limburgse gemeenten begonnen met gezamenlijke opzet doelgroepenvervoer | TaxiPro
regiotaxi, deeltaxi, taxibus, taxichauffeur

Limburgse gemeenten begonnen met gezamenlijke opzet doelgroepenvervoer

De 32 Limburgse gemeenten zijn deze week concreet gestart met de gemeenschappelijke regeling Omnibuzz, die uitvoering gaat geven aan het doelgroepenvervoer binnen de provincie. Eerder berichtte TaxiPro al dat die plannen in een vergevorderd stadium waren.

De gemeenten in Limburg willen zo veel mogelijk samenwerken in het doelgroepenvervoer en brengen de uitvoering onder bij Omnibuzz. Ze gaan daarom gezamenlijk de aanbesteding starten voor het uitvoeren van doelgroepenvervoer.

Gefaseerde invoering

De invoering van het doelgroepenvervoer gaat gefaseerd verlopen. Dat is nodig omdat er uiteindelijk meerdere vervoersvormen in Omnibuzz terechtkomen. Er wordt per 11 december van dit jaar gestart met het wmo-vervoer, dat nu nog onder de noemer Regiotaxi plaatsvindt. De huidige concessie voor de regiotaxidiensten eindigt na 10 december. Daarna volgen het wmo-begeleid/jeugdzorgvervoer en mogelijk het wsw-vervoer en als laatste het leerlingenvervoer.

De stuurgroep, die de nieuwe opzet van het doelgroepenvervoer voorbereidt, zei eerder op basis van onderzoek te verwachten 15 tot 35 procent te besparen in de nieuwe opzet.

Eén mobiliteitscentrale

Praktisch gezien komt er één mobiliteitscentrale die vanaf 11 december gefaseerd actief wordt. Vanaf die datum werkt Omnibuzz met één klantadministratie, één loket voor ritaanvragen en klachten voor alle klanten in Limburg. De planning voor de ritten blijft nog voor 1 tot 2 jaar bij de vervoerders en gaat daarna over naar Omnibuzz.

Omnibuzz was een bestaande regeling, waarin tien Limburgse gemeente al tien jaar samenwerken op het gebied van wmo-vervoer. Nu wordt de regeling dus uitgebreid naar 32 gemeenten in de provincie. Alleen de gemeente Mook en Middelaar doet niet mee. Deze gemeente sluit aan bij Nijmegen.

Lees ook

Publieke regiecentrale voor doelgroepenvervoer Limburg

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Yvonne Ton

1 reactie op “Limburgse gemeenten begonnen met gezamenlijke opzet doelgroepenvervoer”

Kees Braam|20.05.16|23:10

Tijdens de bijeenkomst werd gemeld dat men met een minimumprijs gaat werken bij de aanbesteding.