Van Driel taxibus 1

Van Driel mag leerlingen Heusden komende jaren vervoeren

Uit vijf inschrijvers is Vervoersservice Van Driel uit Oss gekozen om de komende twee jaar het leerlingenvervoer in de gemeente Heusden voor zijn rekening te nemen. Het gaat om ongeveer 135 leerlingen die van en naar verschillende onderwijsinstellingen gebracht moeten worden.

De overeenkomst tussen de gemeente Heusden en Van Driel gaat in op 1 augustus aanstaande en verloopt op 31 juli 2018. De opdrachtgever kan eenzijdig en hooguit tweemaal besluiten de contracten met een jaar te verlengen, waardoor 31 juli 2019 en 2020 ook potentiële einddata zijn.

Hoewel Van Driel als winnaar uit de procedure is gekomen, blijft deze vervoerder in zekere zin wel onder druk staan. De nummer twee uit de aanbesteding zit namelijk op de ‘reservebank’. Als Van Driel niet voldoet aan het Programma van Eisen, dan krijgt het bedrijf zes weken de tijd om een eventuele tekortkoming teniet te doen. Als dat binnen die termijn niet lukt, dan kan de opdracht worden doorgeschoven naar de nummer twee uit de aanbesteding. Voor het plaatsnemen op deze reservebank is geen financiële vergoeding voorzien.

Maximale vervoerstijd

Het leerlingenvervoer voor de gemeente Heusden is exclusief en mag zonder toestemming van de opdrachtgever niet met andere vormen van vervoer gecombineerd worden. Er zijn vooraf geen beperkingen opgelegd voor het combineren van verschillende typen leerlingen en scholen, maar als in de praktijk toch blijkt dat bepaalde leerlingen niet met elkaar kunnen worden vervoerd dan kan zo’n beperking alsnog dwingend worden opgelegd. Bij het combineren geldt sowieso een maximale vervoerstijd per rit van 90 minuten. Gezien de aard van het vervoer zijn per route niet meer dan twee vaste chauffeurs toegestaan.

Zelfredzaamheid

De opdracht is gegund op basis van economisch meest voordelige inschrijving. In dat kader woog de prijs het zwaarst: hier konden 700 van de 1.000 punten mee worden verdiend. Daarnaast konden inschrijvers nog telkens maximaal 100 punten scoren voor de kwaliteit van de chauffeur, de mate van flexibiliteit en het bevorderen van de zelfredzaamheid.

Over dat laatste wordt in de inschrijvingsleidraad gemeld dat de gemeente Heusden zich er sterk voor maakt “leerlingen die gebruik maken van het vervoer in het kader van zelfredzaamheid de overstap te laten maken naar het openbaar vervoer, al dan niet middels een opbouwregeling. Hierbij wordt een actieve houding verwacht van de opdrachtnemer”, die in dit verband ook nauw zal samenwerken met de gemeente.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Van Driel mag leerlingen Heusden komende jaren vervoeren | TaxiPro
Van Driel taxibus 1

Van Driel mag leerlingen Heusden komende jaren vervoeren

Uit vijf inschrijvers is Vervoersservice Van Driel uit Oss gekozen om de komende twee jaar het leerlingenvervoer in de gemeente Heusden voor zijn rekening te nemen. Het gaat om ongeveer 135 leerlingen die van en naar verschillende onderwijsinstellingen gebracht moeten worden.

De overeenkomst tussen de gemeente Heusden en Van Driel gaat in op 1 augustus aanstaande en verloopt op 31 juli 2018. De opdrachtgever kan eenzijdig en hooguit tweemaal besluiten de contracten met een jaar te verlengen, waardoor 31 juli 2019 en 2020 ook potentiële einddata zijn.

Hoewel Van Driel als winnaar uit de procedure is gekomen, blijft deze vervoerder in zekere zin wel onder druk staan. De nummer twee uit de aanbesteding zit namelijk op de ‘reservebank’. Als Van Driel niet voldoet aan het Programma van Eisen, dan krijgt het bedrijf zes weken de tijd om een eventuele tekortkoming teniet te doen. Als dat binnen die termijn niet lukt, dan kan de opdracht worden doorgeschoven naar de nummer twee uit de aanbesteding. Voor het plaatsnemen op deze reservebank is geen financiële vergoeding voorzien.

Maximale vervoerstijd

Het leerlingenvervoer voor de gemeente Heusden is exclusief en mag zonder toestemming van de opdrachtgever niet met andere vormen van vervoer gecombineerd worden. Er zijn vooraf geen beperkingen opgelegd voor het combineren van verschillende typen leerlingen en scholen, maar als in de praktijk toch blijkt dat bepaalde leerlingen niet met elkaar kunnen worden vervoerd dan kan zo’n beperking alsnog dwingend worden opgelegd. Bij het combineren geldt sowieso een maximale vervoerstijd per rit van 90 minuten. Gezien de aard van het vervoer zijn per route niet meer dan twee vaste chauffeurs toegestaan.

Zelfredzaamheid

De opdracht is gegund op basis van economisch meest voordelige inschrijving. In dat kader woog de prijs het zwaarst: hier konden 700 van de 1.000 punten mee worden verdiend. Daarnaast konden inschrijvers nog telkens maximaal 100 punten scoren voor de kwaliteit van de chauffeur, de mate van flexibiliteit en het bevorderen van de zelfredzaamheid.

Over dat laatste wordt in de inschrijvingsleidraad gemeld dat de gemeente Heusden zich er sterk voor maakt “leerlingen die gebruik maken van het vervoer in het kader van zelfredzaamheid de overstap te laten maken naar het openbaar vervoer, al dan niet middels een opbouwregeling. Hierbij wordt een actieve houding verwacht van de opdrachtnemer”, die in dit verband ook nauw zal samenwerken met de gemeente.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.