Gemeenten in Groningen en Drenthe beoordelen Publiek Vervoer

Groningen en Drenthe zijn van plan het doelgroepenvervoer in 35 gemeenten gezamenlijk aan te besteden onder de noemer Publiek Vervoer. Recent werd het voorstel naar de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten in kwestie gestuurd. V贸贸r 1 februari moeten de gemeentes en provincies een besluit over het voorstel nemen.

Alle gemeentes in Groningen en Drenthe, alsmede de provincies zelf, gaven begin 2016 opdracht aan de projectorganisatie Publiek Vervoer om een plan op te stellen voor een gezamenlijke aanbesteding van het doelgroepenvervoer. Al sinds 2008 worden聽deze aanbestedingen in regionale samenwerkingsverbanden aanbesteed. Het idee is dat er nog een efficiencyslag kan worden gemaakt, en dat er wellicht mogelijkheden zijn om het doelgroepenvervoer met kleinschalig OV te combineren. Omdat veel vervoerscontracten eind 2017 aflopen zou 1 januari 2018 een mooi moment zijn om met de nieuwe aanpak van start te gaan.

Reiziger centraal

De betrokken partijen willen zoveel mogelijk inwoners van Groningen en Drenthe de mogelijkheid bieden om zelfstandig, effici毛nt en betaalbaar te reizen met verschillende vormen van publiek vervoer. Daarbij wordt gestreefd naar een optimale integratie van alle vervoersvormen. In dat geheel moet de reiziger centraal blijven staan. De gemeenten bepalen de individuele mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast is het een streven om reizigers zelfredzamer te maken. Meer samenwerking biedt onder meer de kans om daar pilots voor op te starten.

Bij het programma van eisen dat nu in het voorstel staat, is men niet over 茅茅n nacht ijs gegaan. Het is in samenspraak met gemeenten, provincies en het OV-bureau tot stand gekomen. Medio september vond er nog een traject plaats waarin alle belanghebbenden over het plan konden meepraten. Alle ingekomen reacties zijn verwerkt in het document dat nu ter beoordeling bij de verschillende colleges ligt.

Concept bestektekst

In de tussentijd kan de projectgroep niet achterover leunen. Als de gemeenten met de nieuwe opzet akkoord gaan, moet er al een volgend voorstel liggen om meteen met de aanbesteding van start te gaan. De afgelopen weken is het concept van de bestektekst voorbereid; in januari wordt dat verder besproken. Ook voor dit deel van het traject zijn de belanghebbenden uitgenodigd om mee te denken.

U las zojuist 茅茅n van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

4 reacties op “Gemeenten in Groningen en Drenthe beoordelen Publiek Vervoer”

Andre van der Veen|28.12.16|15:56

Bus 37 in Thesinge. Altijd leuk om terug te zien

Johan Kruizinga|29.12.16|22:09

Wordt niets, en kan ook niet werken. Teveel bedrijven die verplicht onder 茅茅n regiecentrale komen te werken en waar ook nog eens veel te veel soorten vervoer (met nadruk op soorten!) tegelijk(!!) moeten gaan verwerken…. Dit gaat alleen maar problemen opleveren waar zowel de klant als de chauffeurs wederom de dupe van worden.

Jeroen van Neer|02.01.17|13:30

@Johan, er is geen sprake van een regiecentrale.

Taxi Volendam|16.01.17|13:25

Johan,
De regel neuten zijn inmiddels 20 jaar bezig te bemoeien met taxi vervoer.
Wanneer we achterom kijken hoor je veel: was het maar zo goed geregeld als toen.
Nog effe zo door gaan en zij gaan bepalen bij wie we boodschappen gaan doen en nog veel meer.
Of het nou regiecentrale is of niet, de te vervoeren personen worden er niet beter van zolang zij niet kunnen mee beslissen en hun vervoerder zelf kunnen kiezen.

Gemeenten in Groningen en Drenthe beoordelen Publiek Vervoer | TaxiPro

Gemeenten in Groningen en Drenthe beoordelen Publiek Vervoer

Groningen en Drenthe zijn van plan het doelgroepenvervoer in 35 gemeenten gezamenlijk aan te besteden onder de noemer Publiek Vervoer. Recent werd het voorstel naar de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten in kwestie gestuurd. V贸贸r 1 februari moeten de gemeentes en provincies een besluit over het voorstel nemen.

Alle gemeentes in Groningen en Drenthe, alsmede de provincies zelf, gaven begin 2016 opdracht aan de projectorganisatie Publiek Vervoer om een plan op te stellen voor een gezamenlijke aanbesteding van het doelgroepenvervoer. Al sinds 2008 worden聽deze aanbestedingen in regionale samenwerkingsverbanden aanbesteed. Het idee is dat er nog een efficiencyslag kan worden gemaakt, en dat er wellicht mogelijkheden zijn om het doelgroepenvervoer met kleinschalig OV te combineren. Omdat veel vervoerscontracten eind 2017 aflopen zou 1 januari 2018 een mooi moment zijn om met de nieuwe aanpak van start te gaan.

Reiziger centraal

De betrokken partijen willen zoveel mogelijk inwoners van Groningen en Drenthe de mogelijkheid bieden om zelfstandig, effici毛nt en betaalbaar te reizen met verschillende vormen van publiek vervoer. Daarbij wordt gestreefd naar een optimale integratie van alle vervoersvormen. In dat geheel moet de reiziger centraal blijven staan. De gemeenten bepalen de individuele mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast is het een streven om reizigers zelfredzamer te maken. Meer samenwerking biedt onder meer de kans om daar pilots voor op te starten.

Bij het programma van eisen dat nu in het voorstel staat, is men niet over 茅茅n nacht ijs gegaan. Het is in samenspraak met gemeenten, provincies en het OV-bureau tot stand gekomen. Medio september vond er nog een traject plaats waarin alle belanghebbenden over het plan konden meepraten. Alle ingekomen reacties zijn verwerkt in het document dat nu ter beoordeling bij de verschillende colleges ligt.

Concept bestektekst

In de tussentijd kan de projectgroep niet achterover leunen. Als de gemeenten met de nieuwe opzet akkoord gaan, moet er al een volgend voorstel liggen om meteen met de aanbesteding van start te gaan. De afgelopen weken is het concept van de bestektekst voorbereid; in januari wordt dat verder besproken. Ook voor dit deel van het traject zijn de belanghebbenden uitgenodigd om mee te denken.

U las zojuist 茅茅n van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

4 reacties op “Gemeenten in Groningen en Drenthe beoordelen Publiek Vervoer”

Andre van der Veen|28.12.16|15:56

Bus 37 in Thesinge. Altijd leuk om terug te zien

Johan Kruizinga|29.12.16|22:09

Wordt niets, en kan ook niet werken. Teveel bedrijven die verplicht onder 茅茅n regiecentrale komen te werken en waar ook nog eens veel te veel soorten vervoer (met nadruk op soorten!) tegelijk(!!) moeten gaan verwerken…. Dit gaat alleen maar problemen opleveren waar zowel de klant als de chauffeurs wederom de dupe van worden.

Jeroen van Neer|02.01.17|13:30

@Johan, er is geen sprake van een regiecentrale.

Taxi Volendam|16.01.17|13:25

Johan,
De regel neuten zijn inmiddels 20 jaar bezig te bemoeien met taxi vervoer.
Wanneer we achterom kijken hoor je veel: was het maar zo goed geregeld als toen.
Nog effe zo door gaan en zij gaan bepalen bij wie we boodschappen gaan doen en nog veel meer.
Of het nou regiecentrale is of niet, de te vervoeren personen worden er niet beter van zolang zij niet kunnen mee beslissen en hun vervoerder zelf kunnen kiezen.