Goverde

Goverde, Dutax en DVG leerlingenvervoerders Moerdijk

Taxi Goverde, Dutax en De Vier Gewesten hebben de aanbesteding voor het leerlingenvervoer in de gemeente Moerdijk gewonnen. Het ging in totaal om zes percelen, waarvan Dutax er drie binnenhaalde en Goverde twee. Het zesde perceel ging naar DVG. Het vervoer zal vanaf 1 augustus in deze verdeling worden uitgevoerd.

Op peildatum 1 december 2016 ging het in totaal om 193 Moerdijkse leerlingen die van en naar onderwijstinstellingen werden vervoerd. Op dat moment maakten zes van hen tijdens het vervoer gebruik van een rolstoel. DVG won perceel zes: het vervoer van en naar een Mytylschool in Roosendaal. Op de peildatum betrof dit elf leerlingen, waarvan drie in een rolstoel.

Zes percelen

Goverde won de percelen 2 en 3. In dat eerste perceel gaat het om zo’n 30 leerlingen die naar één school worden vervoerd. In perceel 3 betreft het een kleine vijftig leerlingen, verdeeld over acht scholen in Roosendaal, Oudenbosch en Rucphen. De percelen 1, 4 en 5 zijn aan Dutax gegund. Perceel 1 was op de peildatum met 74 leerlingen van achttien verschillende scholen het grootst. Perceel 5 ging op de peildatum om zes leerlingen op even zoveel scholen in vijf verschillende gemeenten. Perceel 4 gaat om het vervoeren van zo’n 25 kinderen naar scholen in Bergen op Zoom, Halsteren en Goes.

Laagste prijs

De vaste contractperiode bedraagt vijf jaar. De contracten lopen af op 1 augustus 2022. Voor zowel de opdrachtgever als de opdrachtnemer is er de optie om de overeenkomst nog twee keer met een jaar te verlengen. Dit gebeurt stilzwijgend en automatisch, zo blijkt uit het programma van eisen. De vervoersopdrachten zijn gegund op basis van de Economisch Meest Voordelige Inschrijving, met als enig gunningscriterium de laagste prijs.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.