PlusOV

Vier gemeenten willen door met PlusOV

Bron: PlusOV.nl

Er wordt steeds meer duidelijk over welke gemeenten wel en niet door willen met PlusOV. Burgemeester en wethouders van Ede, Voorst, Heerden en Lochem zien nog brood in het vervoersysteem. Eerder werd al duidelijk dat Apeldoorn, Deventer en Zutphen (deels) af willen haken. In alle negen gemeentes besluit uiteindelijk de gemeenteraad.

PlusOV verkeert al ruim een jaar in zwaar weer. Met de instroom van het leerlingenvervoer vorig jaar ging er erg veel mis. Via een onderzoek naar de oorzaken en een plan van aanpak werd er voor het nieuwe schooljaar beterschap beloofd. Die kwam er ook wel, maar het ging nog steeds verre van perfect. Dat zorgde dus ook in het huidige schooljaar voor veel onrust en discussie over PlusOV.

Leerlingenvervoer

De negen betrokken gemeenten moeten vóór 1 november laten weten of ze door willen met PlusOV. Onlangs liet zowel Voorst als Lochem weten in principe door te willen. Ede en Heerden sluiten zich daar bij aan, meldt De Stentor. Apeldoorn en Zutphen willen in elk geval het leerlingenvervoer weghalen bij PlusOV; het vraagafhankelijke vervoer mag wel blijven. In Deventer stopt men het liefst helemaal met PlusOV. De komende tijd wordt duidelijk wat elke gemeenteraad uiteindelijk besluit.

Lees verder: Ook Deventer en Zutphen willen stoppen met PlusOV

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen:

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Vier gemeenten willen door met PlusOV”

Henny Vierwind|10.10.18|13:26

het is EPE en niet Ede en het HEERDE en geen Heerden!!