PlusOV. Foto: Peter Lous

Deventer wil vraagafhankelijk vervoer toch bij PlusOV houden

PlusOV. Foto: Peter Lous

Deventer blijft voor het vraagafhankelijke vervoer in die gemeente alsnog samenwerken met vervoerssysteem PlusOV. Eerder besloot het college van burgemeester en wethouders om deze samenwerking helemaal te stoppen.

Het vraagafhankelijke vervoer loopt bij PlusOV naar behoren, maar het leerlingenvervoer kende twee jaar op rij een slechte start. Daardoor besloot een deel van de negen betrokken gemeenten in elk geval het leerlingenvervoer op een andere manier te gaan regelen vanaf het komende schooljaar. Deventer was de enige gemeente die ook het wmo-vervoer en het andere vraagafhankelijke vervoer besloot weg te halen bij PlusOV,

Geen goed alternatief

Daar is men nu toch van teruggekomen, meldt RTV Oost. Terwijl de andere acht gemeenten voor het vraagafhankelijke vervoer bij PlusOV wilden blijven, ging Deventer op zoek naar een alternatieve oplossing. Die is de afgelopen weken echter niet gevonden. PlusOV is voor dit vervoer voor de gemeente Deventer nog steeds de beste optie. Dat geldt dus niet voor het routegewonden vervoer, want dat wil Deventer wel opnieuw laten aanbesteden.

Lees ook: Directeur PlusOV: ‘Nieuwe aanbesteding ligt voor de hand’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Deventer wil vraagafhankelijk vervoer toch bij PlusOV houden | TaxiPro
PlusOV. Foto: Peter Lous

Deventer wil vraagafhankelijk vervoer toch bij PlusOV houden

PlusOV. Foto: Peter Lous

Deventer blijft voor het vraagafhankelijke vervoer in die gemeente alsnog samenwerken met vervoerssysteem PlusOV. Eerder besloot het college van burgemeester en wethouders om deze samenwerking helemaal te stoppen.

Het vraagafhankelijke vervoer loopt bij PlusOV naar behoren, maar het leerlingenvervoer kende twee jaar op rij een slechte start. Daardoor besloot een deel van de negen betrokken gemeenten in elk geval het leerlingenvervoer op een andere manier te gaan regelen vanaf het komende schooljaar. Deventer was de enige gemeente die ook het wmo-vervoer en het andere vraagafhankelijke vervoer besloot weg te halen bij PlusOV,

Geen goed alternatief

Daar is men nu toch van teruggekomen, meldt RTV Oost. Terwijl de andere acht gemeenten voor het vraagafhankelijke vervoer bij PlusOV wilden blijven, ging Deventer op zoek naar een alternatieve oplossing. Die is de afgelopen weken echter niet gevonden. PlusOV is voor dit vervoer voor de gemeente Deventer nog steeds de beste optie. Dat geldt dus niet voor het routegewonden vervoer, want dat wil Deventer wel opnieuw laten aanbesteden.

Lees ook: Directeur PlusOV: ‘Nieuwe aanbesteding ligt voor de hand’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.