Leerlingen. Foto: iStock / monkeybusinessimages

Veldhoven zet leerlingenvervoerder opzij

Foto ter illustratie. Foto: iStock/monkeybusinessimages

De gemeente Veldhoven heeft de samenwerking met Van Gerwen Taxi inzake het leerlingenvervoer opgezegd. De vervoerder accepteert dat niet en stapt naar de rechter.

Volgens de verantwoordelijke wethouder, Daan de Kort, schiet Van Gerwen al sinds de start van het huidige schooljaar tekort met het leerlingenvervoer. Het Eindhovens Dagblad meldt dat er klachten zijn over wisselende chauffeurs, te lange reizen en gebrekkige communicatie met de ouders van leerlingen. Daar werden gesprekken over gevoerd. Later werd van Gerwen zelfs in gebreke gesteld. 

De gewenste verbeteringen bleven volgens de wethouder echter uit. Daarom werd de samenwerking opgezegd. Van Gerwen rijdt nog wel een paar maanden door maar wordt dan voor deze opdracht door een andere vervoerder vervangen. De wethouder stelt dat het vertrouwen om samen door te kunnen gaan ontbreekt.

Fouten gemaakt

Marco van Gerwen is verbaasd over het besluit, dat volgens hem op verkeerde informatie is gebaseerd. Hij erkent dat de beginfase van het vierjarige contract rommelig was, waarbij zowel gemeente als vervoerder fouten hebben gemaakt. Zo zouden er 120 leerlingen zijn aangemeld voor het vervoer, maar kwamen daar op het laatst nog veel scholieren bij waardoor Van Gerwen routes moest aanpassen en extra chauffeurs moest inhuren.

Het taxibedrijf accepteert de eenzijdige opzegging niet. Het zou vooral gaan om miscommunicatie met één ambtenaar. Om het besluit terug te helpen draaien, bereidt de advocaat van de vervoerder nu een gang naar de rechter toe.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Veldhoven zet leerlingenvervoerder opzij | TaxiPro
Leerlingen. Foto: iStock / monkeybusinessimages

Veldhoven zet leerlingenvervoerder opzij

Foto ter illustratie. Foto: iStock/monkeybusinessimages

De gemeente Veldhoven heeft de samenwerking met Van Gerwen Taxi inzake het leerlingenvervoer opgezegd. De vervoerder accepteert dat niet en stapt naar de rechter.

Volgens de verantwoordelijke wethouder, Daan de Kort, schiet Van Gerwen al sinds de start van het huidige schooljaar tekort met het leerlingenvervoer. Het Eindhovens Dagblad meldt dat er klachten zijn over wisselende chauffeurs, te lange reizen en gebrekkige communicatie met de ouders van leerlingen. Daar werden gesprekken over gevoerd. Later werd van Gerwen zelfs in gebreke gesteld. 

De gewenste verbeteringen bleven volgens de wethouder echter uit. Daarom werd de samenwerking opgezegd. Van Gerwen rijdt nog wel een paar maanden door maar wordt dan voor deze opdracht door een andere vervoerder vervangen. De wethouder stelt dat het vertrouwen om samen door te kunnen gaan ontbreekt.

Fouten gemaakt

Marco van Gerwen is verbaasd over het besluit, dat volgens hem op verkeerde informatie is gebaseerd. Hij erkent dat de beginfase van het vierjarige contract rommelig was, waarbij zowel gemeente als vervoerder fouten hebben gemaakt. Zo zouden er 120 leerlingen zijn aangemeld voor het vervoer, maar kwamen daar op het laatst nog veel scholieren bij waardoor Van Gerwen routes moest aanpassen en extra chauffeurs moest inhuren.

Het taxibedrijf accepteert de eenzijdige opzegging niet. Het zou vooral gaan om miscommunicatie met één ambtenaar. Om het besluit terug te helpen draaien, bereidt de advocaat van de vervoerder nu een gang naar de rechter toe.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.