Rechter, rechtbank. Foto: iStock / Wavebreakmedia

Kort geding om gunning routegebonden vervoer Apeldoorn, Deventer en Zutphen

Foto ter illustratie. Foto: iStock/Wavebreakmedia

Taxi Witteveen stapt naar de rechter om de gunning van het routegebonden vervoer in Apeldoorn, Deventer en Zutphen aan te vechten. Deze opdracht werd gegund aan Willemsen de Koning. Het kort geding dient pas op 23 juli, een week voordat de nieuwe contracten moeten ingaan.

Het is nog onduidelijk op welke gronden er precies een kort geding wordt aangespannen. Het AD deed navraag maar kreeg geen details omdat het zou draaien om ‘bedrijfsinterne informatie’. Bij de gemeente Deventer is ook niet meer bekend dan dat er eind juli een kort geding plaatsvindt waarvoor de gemeente is gedagvaard. Vast staat wel dat het routegebonden vervoer voor Apeldoorn, Deventer en Zutphen is gegund aan Willemsen de Koning. Het AD meldt nog dat Witteveen alleen op het werk in Apeldoorn en Zutphen had ingeschreven.

Dat de drie gemeenten samen hun leerlingenvervoer, jeugdwegvervoer en dagbestedingsvervoer hebben aanbesteed, is niet toevallig. Samen met zes kleinere gemeenten in de regio hadden zij hun doelgroepenvervoer ondergebracht bij PlusOV. Omdat die organisatie twee jaar op rij forse problemen had om het leerlingenvervoer op te starten, besloten Apeldoorn, Deventer en Zutphen er hun routegebonden vervoer weg te halen.

Meer duidelijk

Dat werd dus gegund aan Willemsen de Koning, dat het stokje per 1 augustus van dit jaar over moet nemen van PlusOV. Daar zijn WdK en Witteveen op dit moment overigens ook de vervoerders. Het kort geding dat die laatste aanspant, dient op 23 juli dus waarschijnlijk wordt er dan pas meer duidelijk over de reden voor de stap naar de rechter. Eén dezer dagen zou ook de definitieve gunning van het routegebonden vervoer voor de overgebleven PlusOV-gemeenten bekend moeten worden.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Kort geding om gunning routegebonden vervoer Apeldoorn, Deventer en Zutphen | TaxiPro
Rechter, rechtbank. Foto: iStock / Wavebreakmedia

Kort geding om gunning routegebonden vervoer Apeldoorn, Deventer en Zutphen

Foto ter illustratie. Foto: iStock/Wavebreakmedia

Taxi Witteveen stapt naar de rechter om de gunning van het routegebonden vervoer in Apeldoorn, Deventer en Zutphen aan te vechten. Deze opdracht werd gegund aan Willemsen de Koning. Het kort geding dient pas op 23 juli, een week voordat de nieuwe contracten moeten ingaan.

Het is nog onduidelijk op welke gronden er precies een kort geding wordt aangespannen. Het AD deed navraag maar kreeg geen details omdat het zou draaien om ‘bedrijfsinterne informatie’. Bij de gemeente Deventer is ook niet meer bekend dan dat er eind juli een kort geding plaatsvindt waarvoor de gemeente is gedagvaard. Vast staat wel dat het routegebonden vervoer voor Apeldoorn, Deventer en Zutphen is gegund aan Willemsen de Koning. Het AD meldt nog dat Witteveen alleen op het werk in Apeldoorn en Zutphen had ingeschreven.

Dat de drie gemeenten samen hun leerlingenvervoer, jeugdwegvervoer en dagbestedingsvervoer hebben aanbesteed, is niet toevallig. Samen met zes kleinere gemeenten in de regio hadden zij hun doelgroepenvervoer ondergebracht bij PlusOV. Omdat die organisatie twee jaar op rij forse problemen had om het leerlingenvervoer op te starten, besloten Apeldoorn, Deventer en Zutphen er hun routegebonden vervoer weg te halen.

Meer duidelijk

Dat werd dus gegund aan Willemsen de Koning, dat het stokje per 1 augustus van dit jaar over moet nemen van PlusOV. Daar zijn WdK en Witteveen op dit moment overigens ook de vervoerders. Het kort geding dat die laatste aanspant, dient op 23 juli dus waarschijnlijk wordt er dan pas meer duidelijk over de reden voor de stap naar de rechter. Eén dezer dagen zou ook de definitieve gunning van het routegebonden vervoer voor de overgebleven PlusOV-gemeenten bekend moeten worden.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.