Wijkhopper

Congres Contractvervoer 2020: de impact van corona

Beeld: still TaxiPro TV / Marieke van Breda

Het Nationaal Congres Contractvervoer 2020 gaat over de impact van de coronacrisis op het Nederlandse doelgroepenvervoer. Die is enorm, maar welke gevolgen zijn tijdelijk en welke blijvend? En hoe gaan we met deze (voorlopig) nieuwe realiteit om? Het congres wil antwoorden vinden op dat soort vragen.

Het Congres Contractvervoer vindt plaats in een vorm die recht doet aan de omstandigheden van dat moment, zodat het voor alle deelnemers verantwoord en veilig verloopt. De geplande datum is donderdag 8 oktober, met donderdag 3 december als eventuele vervangende datum. Het is hoe dan ook nodig om met opdrachtgevers, vervoerders, gebruikers en andere belanghebbenden samen na te denken over oplossingen voor de problemen die een ongekende crisis met zich heeft meegebracht. Dan gaat het onder meer om zaken als:

 • Kan een aanbesteding nu wel doorgaan of is opschorten de enige juiste oplossing?
 • En als die keuze is gemaakt: hoe hou je rekening met corona of hoe pak je het uitstel juridisch gezien aan?
 • Komen de toch al krappe budgetten nog verder onder druk te staan?
 • Verandert de coronacrisis het mobiliteitsgedrag van mensen en daarmee het systeem van doelgroepenvervoer?
 • En wat betekent dit allemaal voor de mensen achter het stuur en in de taxivoertuigen?
 • Hoe maken we inzichtelijk wat nu echt de waarde van goed doelgroepenvervoer is, zodat het nooit meer zo onder druk komt te staan als de afgelopen tijd?

Voorstellen en suggesties

Omdat de ontwikkelingen nog steeds snel gaan, is het te vroeg om al een programma vast te stellen. Dat zal ongeveer twee maanden voor de beoogde congresdatum van donderdag 3 oktober gebeuren. De organisatie van het congres werkt daarvoor nauw samen met een raad van advies waarin alle geledingen binnen het contractvervoer zijn vertegenwoordigd.

Daarnaast vragen we om voorstellen en suggesties uit de markt. Waar vindt dat het congres over moet gaan? Welke vragen moeten gesteld en beantwoord worden? Welke sprekers zou u graag een bijdrage zien leveren? En wat kunt en wilt u zelf doen, bijvoorbeeld in de vorm van een presentatie of discussie? U kunt uw korte voorstel (maximaal 200 woorden) sturen redactie@taxipro.nl. Zo’n twee maanden voor het congres zal het programma nader worden vormgegeven

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Congres Contractvervoer 2020: de impact van corona | TaxiPro
Wijkhopper

Congres Contractvervoer 2020: de impact van corona

Beeld: still TaxiPro TV / Marieke van Breda

Het Nationaal Congres Contractvervoer 2020 gaat over de impact van de coronacrisis op het Nederlandse doelgroepenvervoer. Die is enorm, maar welke gevolgen zijn tijdelijk en welke blijvend? En hoe gaan we met deze (voorlopig) nieuwe realiteit om? Het congres wil antwoorden vinden op dat soort vragen.

Het Congres Contractvervoer vindt plaats in een vorm die recht doet aan de omstandigheden van dat moment, zodat het voor alle deelnemers verantwoord en veilig verloopt. De geplande datum is donderdag 8 oktober, met donderdag 3 december als eventuele vervangende datum. Het is hoe dan ook nodig om met opdrachtgevers, vervoerders, gebruikers en andere belanghebbenden samen na te denken over oplossingen voor de problemen die een ongekende crisis met zich heeft meegebracht. Dan gaat het onder meer om zaken als:

 • Kan een aanbesteding nu wel doorgaan of is opschorten de enige juiste oplossing?
 • En als die keuze is gemaakt: hoe hou je rekening met corona of hoe pak je het uitstel juridisch gezien aan?
 • Komen de toch al krappe budgetten nog verder onder druk te staan?
 • Verandert de coronacrisis het mobiliteitsgedrag van mensen en daarmee het systeem van doelgroepenvervoer?
 • En wat betekent dit allemaal voor de mensen achter het stuur en in de taxivoertuigen?
 • Hoe maken we inzichtelijk wat nu echt de waarde van goed doelgroepenvervoer is, zodat het nooit meer zo onder druk komt te staan als de afgelopen tijd?

Voorstellen en suggesties

Omdat de ontwikkelingen nog steeds snel gaan, is het te vroeg om al een programma vast te stellen. Dat zal ongeveer twee maanden voor de beoogde congresdatum van donderdag 3 oktober gebeuren. De organisatie van het congres werkt daarvoor nauw samen met een raad van advies waarin alle geledingen binnen het contractvervoer zijn vertegenwoordigd.

Daarnaast vragen we om voorstellen en suggesties uit de markt. Waar vindt dat het congres over moet gaan? Welke vragen moeten gesteld en beantwoord worden? Welke sprekers zou u graag een bijdrage zien leveren? En wat kunt en wilt u zelf doen, bijvoorbeeld in de vorm van een presentatie of discussie? U kunt uw korte voorstel (maximaal 200 woorden) sturen redactie@taxipro.nl. Zo’n twee maanden voor het congres zal het programma nader worden vormgegeven

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.