Autorijden met alcohol

Chauffeur leerlingenvervoer was dronken tijdens aanrijding

Bron: politie.nl

Een 58-jarige taxichauffeur die onlangs met drie leerlingen aan boord van zijn taxibus op een politievoertuig botste, was op dat moment zwaar onder invloed van alcohol. Willemsen-de Koning heeft de man op non-actief gesteld.

Het ongeval vond vorige week vrijdag plaats in Alphen aan den Rijn. Daar botste het busjes met drie leerlingen van ieder vijf jaar oud aan boord op een politiebusje. Dit gebeurde pal voor het politiebureau en er raakte niemand gewond. De taxichauffeur moest echter wel een blaastest ondergaan en Studio Alphen weet te melden dat hij daarbij 890 ug/l noteerde, ofwel vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol. Hij is dan ook aangehouden en zijn rijbewijs is hij voorlopig kwijt. Over zijn (beoogde) straf zal later meer duidelijk worden.

Verschrikkelijk

Intussen heeft zijn werkgever, Willemsen-de Koning, de man op non-actief gesteld. “Wij vinden het verschrikkelijk om te constateren dat de chauffeur onder invloed zijn werk heeft uitgevoerd”, citeert Studio Alphen een medewerker van het bedrijf. Hij is ook per direct vervangen door een andere chauffeur, zo is de betrokken ouders meegedeeld.

WdK laat verder weten dat de man over een Verklaring Omtrent Gedrag en een chauffeurspas beschikt, en dat tijdens zijn training en screening geen signalen zijn opgevangen over alcoholgebruik en mogelijk onverantwoord (rij)gedrag. Het bedrijf betreurt het dat dit incident ondanks het traject dat de chauffeur had doorlopen heeft plaatsgevonden.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.