Leerlingenvervoer, leerlingen, gordel

Gemeente Amsterdam zet leerlingenvervoer in de markt

Foto ter illustratie. Foto: iStock/LightFieldStudios

De gemeente Amsterdam is de aanbesteding voor het eigen leerlingenvervoer gestart. De nieuw te sluiten overeenkomst zal ingaan op 1 augustus 2022. 

Het leerlingenvervoer in de gemeente Amsterdam kent drie voorzieningen, namelijk het openbaar vervoer, de financiële vergoeding van eigen vervoer en aangepast vervoer met een taxibus. Deze opdracht omvat enkel de laatste voorziening. Leerlingen met een mobiliteitsbeperking en andere groepen die in aanmerking komen voor aangepast vervoer mogen hier aanspraak op maken.

Momenteel maken zo’n 1.600 leerlingen gebruik van deze dienst, die nu wordt uitgevoerd door Munckhof. Dit contract eindigt echter na afloop van het lopende schooljaar. Het nieuwe contract zal een duur hebben van vier jaar met de optie tot verlenging van eenmaal twee jaar.

Kwaliteit en prijs

Inschrijvingen kunnen tot eind november worden ingediend. Deze zullen worden beoordeeld op basis van prijs en kwaliteit. Prijs weegt hierbij voor 40 procent mee en kwaliteit voor 60 procent. Onder kwaliteit valt allereerst klantcontact, dat voor 25 procent meeweegt en innovatie en invulling van de gemeentelijke beleidsdoelen voor 15 procent.

Duurzaamheid heeft een wegingsfactor van 20 procent. Hierbij geldt dat een inschrijver om de opdracht gegund te krijgen in ieder geval aan de voorwaarde moet voldoen dat alle in te zetten voertuigen per 1 januari 2025 volledig uitstootvrij zijn. Het niet voldoen aan deze voorwaarde levert de opdrachtnemer een boete op en betekent dat de gemeente geen gebruik zal maken van de optiejaren.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Gemeente Amsterdam zet leerlingenvervoer in de markt | TaxiPro
Leerlingenvervoer, leerlingen, gordel

Gemeente Amsterdam zet leerlingenvervoer in de markt

Foto ter illustratie. Foto: iStock/LightFieldStudios

De gemeente Amsterdam is de aanbesteding voor het eigen leerlingenvervoer gestart. De nieuw te sluiten overeenkomst zal ingaan op 1 augustus 2022. 

Het leerlingenvervoer in de gemeente Amsterdam kent drie voorzieningen, namelijk het openbaar vervoer, de financiële vergoeding van eigen vervoer en aangepast vervoer met een taxibus. Deze opdracht omvat enkel de laatste voorziening. Leerlingen met een mobiliteitsbeperking en andere groepen die in aanmerking komen voor aangepast vervoer mogen hier aanspraak op maken.

Momenteel maken zo’n 1.600 leerlingen gebruik van deze dienst, die nu wordt uitgevoerd door Munckhof. Dit contract eindigt echter na afloop van het lopende schooljaar. Het nieuwe contract zal een duur hebben van vier jaar met de optie tot verlenging van eenmaal twee jaar.

Kwaliteit en prijs

Inschrijvingen kunnen tot eind november worden ingediend. Deze zullen worden beoordeeld op basis van prijs en kwaliteit. Prijs weegt hierbij voor 40 procent mee en kwaliteit voor 60 procent. Onder kwaliteit valt allereerst klantcontact, dat voor 25 procent meeweegt en innovatie en invulling van de gemeentelijke beleidsdoelen voor 15 procent.

Duurzaamheid heeft een wegingsfactor van 20 procent. Hierbij geldt dat een inschrijver om de opdracht gegund te krijgen in ieder geval aan de voorwaarde moet voldoen dat alle in te zetten voertuigen per 1 januari 2025 volledig uitstootvrij zijn. Het niet voldoen aan deze voorwaarde levert de opdrachtnemer een boete op en betekent dat de gemeente geen gebruik zal maken van de optiejaren.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.