Leerlingen. Foto: iStock / monkeybusinessimages

Leerlingenvervoer Lelystad ook na rechtszaak gegund aan Van Slooten

Foto ter illustratie. Foto: iStock/monkeybusinessimages

Van Slooten Personenvervoer blijft de komende zeven jaar het leerlingenvervoer voor de gemeente Lelystad verzorgen. Vanwege een overtreding tijdens de vorige aanbestedingsprocedure ging de eerdere gunning van de opdracht aan dit bedrijf niet door. Het vervoer werd opnieuw in de markt gezet, maar dit heeft niet geleid voor een andere uitkomst.

Tijdens de vorige aanbestedingsprocedure spande Taxicentrale Witteveen een rechtszaak aan tegen de gemeente Lelystad. Het bedrijf verzorgde in het schooljaar 2021/2022 het leerlingenvervoer in de gemeente en was het niet eens met de gunningsbeslissing. Er zou namelijk gedurende de procedure een onaangekondigde herberekening van de scores zijn gedaan. De rechter stelde Taxicentrale Witteveen in het gelijk en zette een streep door het besluit om het vervoer definitief aan Van Slooten te gunnen.

Overbruggingscontract verlengd

kindHet vervoer werd daarom opnieuw in de markt gezet met een looptijd van zeven jaar en acht weken. Het huidige contract loopt per 1 mei af. Er liep echter sinds januari al een tijdelijk overbruggingscontract met Van Slooten omdat het vorige contract met Witteveen niet kon worden verlengd. Omdat Van Slooten nu voor de tweede keer als beste uit de bus is gekomen bij de aanbestedingsprocedure wordt dit contract verlengd tot de zomer van 2029, meldt Omroep Flevoland.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Leerlingenvervoer Lelystad ook na rechtszaak gegund aan Van Slooten | TaxiPro
Leerlingen. Foto: iStock / monkeybusinessimages

Leerlingenvervoer Lelystad ook na rechtszaak gegund aan Van Slooten

Foto ter illustratie. Foto: iStock/monkeybusinessimages

Van Slooten Personenvervoer blijft de komende zeven jaar het leerlingenvervoer voor de gemeente Lelystad verzorgen. Vanwege een overtreding tijdens de vorige aanbestedingsprocedure ging de eerdere gunning van de opdracht aan dit bedrijf niet door. Het vervoer werd opnieuw in de markt gezet, maar dit heeft niet geleid voor een andere uitkomst.

Tijdens de vorige aanbestedingsprocedure spande Taxicentrale Witteveen een rechtszaak aan tegen de gemeente Lelystad. Het bedrijf verzorgde in het schooljaar 2021/2022 het leerlingenvervoer in de gemeente en was het niet eens met de gunningsbeslissing. Er zou namelijk gedurende de procedure een onaangekondigde herberekening van de scores zijn gedaan. De rechter stelde Taxicentrale Witteveen in het gelijk en zette een streep door het besluit om het vervoer definitief aan Van Slooten te gunnen.

Overbruggingscontract verlengd

kindHet vervoer werd daarom opnieuw in de markt gezet met een looptijd van zeven jaar en acht weken. Het huidige contract loopt per 1 mei af. Er liep echter sinds januari al een tijdelijk overbruggingscontract met Van Slooten omdat het vorige contract met Witteveen niet kon worden verlengd. Omdat Van Slooten nu voor de tweede keer als beste uit de bus is gekomen bij de aanbestedingsprocedure wordt dit contract verlengd tot de zomer van 2029, meldt Omroep Flevoland.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.