Taxibusje van Noot
Aanbesteding

Noot Personenvervoer moet doelgroepenvervoer Den Haag ‘harmoniseren’

Taxibusje van Noot. Foto: Noot Personenvervoer

Noot Personenvervoer is door de gemeente Den Haag aangewezen om het doelgroepenvervoer te harmoniseren. Het Edese vervoersbedrijf heeft van de gemeente de opdracht gegund gekregen om alle vervoersstromen uit te voeren. 

“De gemeente Den Haag vindt het belangrijk om goed te zorgen voor haar bewoners”, zegt de gemeente over de harmonisatie op TenderNet. “Een goed, veilig en vertrouwd georganiseerd doelgroepenvervoer draagt in hoge mate bij aan het welbevinden van de gebruikers en het slagen van hun dag.”

Eén contract

De harmonisatie houdt volgens de gemeente Den Haag in dat het vraagafhankelijk Wmo-vervoer, het routegebonden vervoer Wmo-dagbesteding, het routegebonden leerlingenvervoer, het routegebonden Jeugdwetvervoer en het routegebonden werknemersvervoer (Den Haag Werkt), allemaal in een contract worden ondergebracht. “Met de harmonisatie wil de gemeente het vervoer efficiënter, slimmer en met meer gebruikersgemak voor de gebruikers in zetten”, zo verklaart de gemeente.

“Met deze aanbesteding heeft de gemeente Den Haag de eerste stappen gezet om het doelgroepenvervoer te harmoniseren en daarmee het vervoersaanbod van kwetsbare inwoners beter op elkaar af te stemmen. Met deze opdracht realiseert de gemeente Den Haag deze wens.”

Noot

De keuze van de gemeente Den Haag is uiteindelijk gevallen op Noot Personenvervoer. Van de in totaal partijen die zich voor deze opdracht hebben ingeschreven, kwam het Edese vervoersbedrijf als winnaar uit de bus rollen. “Wij zijn zeer verheugd over de gunning aan ons. Een mooie opdracht in een mooie stad”, zegt Noot-directeur Martijn Kersing daarover tegen TaxiPro.

Tijdens deze aanbesteding is gekeken naar prijs en kwaliteit. De prijs-kwaliteitsverhouding lag tijdens de gunning op 50/50. De opdracht heeft een totale waarde van 87.600.000 euro.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.