Rolstoelbus. Foto: iStock / Martin Bowra
Doelgroepenvervoer

Midden-Brabant start marktconsultatie ter voorbereiding op grote aanbesteding

Een chauffeur helpt de inzittende. Foto ter illustratie. Foto: iStock / Martin Bowra

De Midden-Brabantse gemeenten zijn voornemens het doelgroepenvervoer via een Europese openbare aanbesteding in de markt te zetten. Dat meldt de gemeente Tilburg via TenderNed. Ter voorbereiding daarop zijn de betreffende gemeenten een marktconsultatie gestart.

“Het doel van deze vooraankondiging is vooraf kenbaar maken dat we deze aanbesteding gaan voorbereiden en om geïnteresseerde partijen uit te nodigen om zich aan te melden voor een marktconsultatie gesprek”, zegt de gemeente Tilburg daarover.

Onzekere factoren

Door middel van dit gesprek wil Midden-Brabant, waar in totaal elf gemeenten onder vallen, de interesse van mogelijke marktpartijen peilen, het nog op te stellen programma van eisen toetsen en alle wensen horen. Dit heeft volgens de betreffende gemeenten te maken met een aantal onzekere factoren, zoals de hoeveelheid chauffeurs, de verkrijgbaarheid van duurzame voertuigen en de dagelijkse vervoerscapaciteit tijdens de piekuren. De marktconsultatie staat voor maandag 24 juli 2023 op de agenda.

Mobiliteitsproducten

Volgens Regiovervoer Midden-Brabant, een initiatief van de Midden-Brabantse gemeenten en de provincie Noord-Brabant, vallen onder doelgroepenvervoer in totaal drie mobiliteitsproducten: vraagafhankelijk vervoer, routevervoer en maatwerkvervoer. “Midden-Brabant wil dat alle inwoners in de regio zich kunnen verplaatsen naar werk, school en andere activiteiten, om mee te doen in onze samenleving. Regiovervoer Midden-Brabant biedt ondersteuning aan inwoners die hun vervoer niet zelf kunnen regelen.”

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Midden-Brabant start marktconsultatie ter voorbereiding op grote aanbesteding | TaxiPro
Rolstoelbus. Foto: iStock / Martin Bowra
Doelgroepenvervoer

Midden-Brabant start marktconsultatie ter voorbereiding op grote aanbesteding

Een chauffeur helpt de inzittende. Foto ter illustratie. Foto: iStock / Martin Bowra

De Midden-Brabantse gemeenten zijn voornemens het doelgroepenvervoer via een Europese openbare aanbesteding in de markt te zetten. Dat meldt de gemeente Tilburg via TenderNed. Ter voorbereiding daarop zijn de betreffende gemeenten een marktconsultatie gestart.

“Het doel van deze vooraankondiging is vooraf kenbaar maken dat we deze aanbesteding gaan voorbereiden en om geïnteresseerde partijen uit te nodigen om zich aan te melden voor een marktconsultatie gesprek”, zegt de gemeente Tilburg daarover.

Onzekere factoren

Door middel van dit gesprek wil Midden-Brabant, waar in totaal elf gemeenten onder vallen, de interesse van mogelijke marktpartijen peilen, het nog op te stellen programma van eisen toetsen en alle wensen horen. Dit heeft volgens de betreffende gemeenten te maken met een aantal onzekere factoren, zoals de hoeveelheid chauffeurs, de verkrijgbaarheid van duurzame voertuigen en de dagelijkse vervoerscapaciteit tijdens de piekuren. De marktconsultatie staat voor maandag 24 juli 2023 op de agenda.

Mobiliteitsproducten

Volgens Regiovervoer Midden-Brabant, een initiatief van de Midden-Brabantse gemeenten en de provincie Noord-Brabant, vallen onder doelgroepenvervoer in totaal drie mobiliteitsproducten: vraagafhankelijk vervoer, routevervoer en maatwerkvervoer. “Midden-Brabant wil dat alle inwoners in de regio zich kunnen verplaatsen naar werk, school en andere activiteiten, om mee te doen in onze samenleving. Regiovervoer Midden-Brabant biedt ondersteuning aan inwoners die hun vervoer niet zelf kunnen regelen.”

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.