De nieuwe voertuigen van Connexxion
Doelgroepenvervoer

Connexxion Taxi Services investeert in 168 elektrische voertuigen

De nieuwe voertuigen van Connexxion. Foto: Connexxion

Connexxion Taxi Services heeft recent geïnvesteerd in maar liefst 168 elektrische voertuigen. De voertuigen worden onder andere ingezet voor de onlangs gewonnen concessies in Breda, Etten-Leur, Zundert en Almelo.

Alle aangeschafte vier- en acht persoonsvoertuigen zijn volledig uitstootvrij. “Met de aanschaf van deze nieuwe voertuigen zetten wij de volgende stap in onze missie voor verduurzaming van het leerlingen-, WSW-, en Wmo-vervoer.”

Dankzij de investering bestaat het wagenpark van Connexxion momenteel voor een derde uit zero-emissie-voertuigen. “De gemiddelde uitstoot per gereden kilometer daalt hiermee met 8 procent, de grootste daling tot nu toe.”

Productieproces

Om alle elektrische voertuigen op tijd de weg op te krijgen, contracteerde Connexxion Taxi Services meerdere importeurs en leveranciers. “Dit waren onder andere andere Stellantis, Mercedes Benz NL en VW PON NL. Daarnaast huurden carrosseriebedrijven Tribus en Snoeks speciaal voor deze opdracht extra capaciteit in, zodat het productieproces tijdens de vakantieperiode niet stagneerde.”

De voertuigen zijn deze maand op de betreffende CTS-locaties afgeleverd. “Daardoor kunnen we direct aan de slag om reizigers zo snel en comfortabel mogelijk – en op een duurzame manier – naar school en werk te vervoeren”, zo besluit de vervoersmaatschappij.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Connexxion Taxi Services investeert in 168 elektrische voertuigen | TaxiPro
De nieuwe voertuigen van Connexxion
Doelgroepenvervoer

Connexxion Taxi Services investeert in 168 elektrische voertuigen

De nieuwe voertuigen van Connexxion. Foto: Connexxion

Connexxion Taxi Services heeft recent geïnvesteerd in maar liefst 168 elektrische voertuigen. De voertuigen worden onder andere ingezet voor de onlangs gewonnen concessies in Breda, Etten-Leur, Zundert en Almelo.

Alle aangeschafte vier- en acht persoonsvoertuigen zijn volledig uitstootvrij. “Met de aanschaf van deze nieuwe voertuigen zetten wij de volgende stap in onze missie voor verduurzaming van het leerlingen-, WSW-, en Wmo-vervoer.”

Dankzij de investering bestaat het wagenpark van Connexxion momenteel voor een derde uit zero-emissie-voertuigen. “De gemiddelde uitstoot per gereden kilometer daalt hiermee met 8 procent, de grootste daling tot nu toe.”

Productieproces

Om alle elektrische voertuigen op tijd de weg op te krijgen, contracteerde Connexxion Taxi Services meerdere importeurs en leveranciers. “Dit waren onder andere andere Stellantis, Mercedes Benz NL en VW PON NL. Daarnaast huurden carrosseriebedrijven Tribus en Snoeks speciaal voor deze opdracht extra capaciteit in, zodat het productieproces tijdens de vakantieperiode niet stagneerde.”

De voertuigen zijn deze maand op de betreffende CTS-locaties afgeleverd. “Daardoor kunnen we direct aan de slag om reizigers zo snel en comfortabel mogelijk – en op een duurzame manier – naar school en werk te vervoeren”, zo besluit de vervoersmaatschappij.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.