Leerlingenvervoer, leerlingen, gordel
Aanbesteding

Steenbergen zoekt nieuwe leerlingenvervoerder

Foto ter illustratie.Foto: iStock/LightFieldStudios

De gemeente Steenbergen is op zoek naar een vervoersbedrijf die zich gaat ontfermen over de uitvoering van het leerlingenvervoer. Dat meldt de gemeente op TenderNed. De opdracht treedt per 1 januari 2024 in werking.

De dienst betreft niet alleen de uitvoering van het vervoer, maar ook de planning en de regie ervan. De leerlingen worden vervoerd van en naar speciale scholen voor basisonderwijs, regulier basisonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs. “Gezien de geestelijke en lichamelijke beperkingen van een groot aantal leerlingen, dient het vervoer met speciale zorg uitgevoerd te worden”, aldus de gemeente Steenberg.

Het leerlingenvervoer wordt alle weken van het jaar, van maandag tot en met vrijdag, uitgevoerd. De schoolvakanties vormen een uitzondering. “Er wordt hierbij uitgegaan van gemiddeld tweehonderd vervoersdagen per schooljaar. Daarnaast kan in specifieke gevallen ook weekendvervoer uitgevoerd moeten worden.”

Duurzame infrastructuur

Tijdens de aanbestedingsprocedure wordt gekeken naar zowel de prijs als naar de kwaliteit van het vervoer. Beide beoordelingscriteria wegen even zwaar mee. De overeenkomst heeft een looptijd van 79 maanden. “De aanbestedende dienst heeft gekozen voor een looptijd langer dan vier jaar. Redenen hiervoor zijn dat de opdrachtnemer voor de opdracht zal investeren in de aanschaf van een duurzame infrastructuur. De opdracht moet hierdoor dusdanig zijn van contractduur dat dit mogelijk is. Daarnaast heeft de opdracht betrekking op een kwetsbare doelgroep, welke gebaat is bij continuïteit van de dienstverlening”, zo besluit de gemeente Steenbergen.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Steenbergen zoekt nieuwe leerlingenvervoerder”

Cor Noordijk|19.09.23|13:03

LEERLINGEN VERVOER KLOPT AL VANAF HET BEGIN NIETS VAN ER IS GELD GENOEG, MAAR VERDWIJNT IN DE VERKEERDE ZAKKEN.
Per regio de ouders laten meedenken en meedoen, de diverse vervoerders kunnen het niet aan maar ouders wel.
Geef ouders bevoegdheid om roulerend zelf gezamenlijk hun kinderen te vervoeren en stel daar iets tegenover heel simpel het hoeft nieT ingewikkeld te zijn is ook een win win situatie, ouders mogen best wat meer verantwoording nemen.
Ouderparticipatie heet dat geloof ik.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Steenbergen zoekt nieuwe leerlingenvervoerder | TaxiPro
Leerlingenvervoer, leerlingen, gordel
Aanbesteding

Steenbergen zoekt nieuwe leerlingenvervoerder

Foto ter illustratie.Foto: iStock/LightFieldStudios

De gemeente Steenbergen is op zoek naar een vervoersbedrijf die zich gaat ontfermen over de uitvoering van het leerlingenvervoer. Dat meldt de gemeente op TenderNed. De opdracht treedt per 1 januari 2024 in werking.

De dienst betreft niet alleen de uitvoering van het vervoer, maar ook de planning en de regie ervan. De leerlingen worden vervoerd van en naar speciale scholen voor basisonderwijs, regulier basisonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs. “Gezien de geestelijke en lichamelijke beperkingen van een groot aantal leerlingen, dient het vervoer met speciale zorg uitgevoerd te worden”, aldus de gemeente Steenberg.

Het leerlingenvervoer wordt alle weken van het jaar, van maandag tot en met vrijdag, uitgevoerd. De schoolvakanties vormen een uitzondering. “Er wordt hierbij uitgegaan van gemiddeld tweehonderd vervoersdagen per schooljaar. Daarnaast kan in specifieke gevallen ook weekendvervoer uitgevoerd moeten worden.”

Duurzame infrastructuur

Tijdens de aanbestedingsprocedure wordt gekeken naar zowel de prijs als naar de kwaliteit van het vervoer. Beide beoordelingscriteria wegen even zwaar mee. De overeenkomst heeft een looptijd van 79 maanden. “De aanbestedende dienst heeft gekozen voor een looptijd langer dan vier jaar. Redenen hiervoor zijn dat de opdrachtnemer voor de opdracht zal investeren in de aanschaf van een duurzame infrastructuur. De opdracht moet hierdoor dusdanig zijn van contractduur dat dit mogelijk is. Daarnaast heeft de opdracht betrekking op een kwetsbare doelgroep, welke gebaat is bij continuïteit van de dienstverlening”, zo besluit de gemeente Steenbergen.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Steenbergen zoekt nieuwe leerlingenvervoerder”

Cor Noordijk|19.09.23|13:03

LEERLINGEN VERVOER KLOPT AL VANAF HET BEGIN NIETS VAN ER IS GELD GENOEG, MAAR VERDWIJNT IN DE VERKEERDE ZAKKEN.
Per regio de ouders laten meedenken en meedoen, de diverse vervoerders kunnen het niet aan maar ouders wel.
Geef ouders bevoegdheid om roulerend zelf gezamenlijk hun kinderen te vervoeren en stel daar iets tegenover heel simpel het hoeft nieT ingewikkeld te zijn is ook een win win situatie, ouders mogen best wat meer verantwoording nemen.
Ouderparticipatie heet dat geloof ik.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.