Fahid Minhas
Fahid Minhas

Leerlingenvervoer Schiedam op landelijke politieke agenda: VVD stelt Kamervragen

VVD-Kamerlid diende de schriftelijke vragen in, samen met collega Harry Bevers. Foto: ANP/Hollandse Hoogte/Peter Hilz

Kinderen die in Schiedam gebruikmaken van het leerlingenvervoer, worden op grote schaal te laat opgehaald. Dat stelt Tineke Schotte-Rodenberg, gemeenteraadslid namens Ouderen Partij Schiedam. De kwestie staat zelfs op de landelijke politieke agenda, nu de VVD Kamervragen hierover heeft gesteld. 

Schotte-Rodenberg luidde eerder deze maand al de noodklok over de kwestie door schriftelijke vragen te stellen aan het college van burgemeester wethouders (B&W). Volgens het gemeenteraadslid lopen kinderen op grote schaal lestijd mis, omdat taxi’s soms tot wel twee uur te laat komen. “De situatie verbetert niet, het wordt alleen maar erger”, zei ze daar half september over.

Tineke Schotte-Rodenberg kan het weten, want ook haar eigen zoon heeft te maken met gebrekkig leerlingenvervoer. “Mijn kind heeft tientallen lesuren en drie stageafspraken gemist, omdat hij weken lang te laat is opgehaald.” Het gemeenteraadslid wil dan ook van het college weten wat er momenteel ondernomen wordt om de problemen op te lossen en welke ideeën er zijn om het huidige chauffeurstekort aan banden te leggen.

Kamervragen

Niet alleen Schotte-Rodenberg, maar ook de VVD wil precies weten hoe de vork in de steel zit. Zo hebben Fahid Minhas en Harry Bevers zelfs Kamervragen gesteld aan minister Conny Helder (Langdurige Zorg en Sport) en staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat). Het tweetal vindt het onacceptabel dat kwetsbare kinderen door gebrekkig leerlingenvervoer in hun ontwikkeling worden geremd. Beide Kamerleden willen onder meer van de minister en staatssecretaris weten of er alternatieve vervoersmiddelen ingezet kunnen worden en per wanneer deze beschikbaar zijn.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Leerlingenvervoer Schiedam op landelijke politieke agenda: VVD stelt Kamervragen | TaxiPro
Fahid Minhas
Fahid Minhas

Leerlingenvervoer Schiedam op landelijke politieke agenda: VVD stelt Kamervragen

VVD-Kamerlid diende de schriftelijke vragen in, samen met collega Harry Bevers. Foto: ANP/Hollandse Hoogte/Peter Hilz

Kinderen die in Schiedam gebruikmaken van het leerlingenvervoer, worden op grote schaal te laat opgehaald. Dat stelt Tineke Schotte-Rodenberg, gemeenteraadslid namens Ouderen Partij Schiedam. De kwestie staat zelfs op de landelijke politieke agenda, nu de VVD Kamervragen hierover heeft gesteld. 

Wilt u dit artikel lezen?

Bent u al abonnee?

logIN

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.
 

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.