Geld
Begroting 2024

Breda trekt portemonnee: 800.000 euro extra naar leerlingenvervoer

Geld. Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock/VAKS-Stock Agency

De gemeente Breda investeert volgend jaar fors in het leerlingenvervoer. Dat blijkt uit de begroting voor 2024, die woensdag werd gepubliceerd. Er komt maar liefst 800.000 euro bovenop de 300.000 euro die ieder jaar naar het leerlingenvervoer gaat, waardoor de totale begroting op 1,1 miljoen euro neerkomt.

De gemeente probeert hiermee gemaakte fouten te herstellen. “We zien dat de laatste jaren telkens te weinig middelen waren begroot”, zo staat er te lezen in de begroting. “Dat lossen we nu op door structureel extra middelen.” Naast de acht ton die volgend jaar extra naar het leerlingenvervoer gaat, komt er vanaf 2025 structureel zes ton extra bij.

“We zetten hiermee een historisch gegroeide fout recht”, zegt verantwoordelijk wethouder Arjen van Drunen daarover tegen BN DeStem. “Eigenlijk betalen we al jaren te weinig.” Naast de investering wil de gemeente ook de regels strenger handhaven, om zo de huidige kostenstijging een halt toe te roepen.

Chauffeurstekort

De gemeente benadrukt echter dat de problemen in het leerlingenvervoer hiermee niet op korte termijn worden opgelost. De huidige problemen zijn namelijk het gevolg van het chauffeurstekort, dat de branche al enige tijd teistert. “Wel probeert de gemeente op allerlei manieren mensen te vinden die chauffeur in het leerlingenvervoer willen worden”, zo tikt de krant op.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Breda trekt portemonnee: 800.000 euro extra naar leerlingenvervoer | TaxiPro
Geld
Begroting 2024

Breda trekt portemonnee: 800.000 euro extra naar leerlingenvervoer

Geld. Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock/VAKS-Stock Agency

De gemeente Breda investeert volgend jaar fors in het leerlingenvervoer. Dat blijkt uit de begroting voor 2024, die woensdag werd gepubliceerd. Er komt maar liefst 800.000 euro bovenop de 300.000 euro die ieder jaar naar het leerlingenvervoer gaat, waardoor de totale begroting op 1,1 miljoen euro neerkomt.

De gemeente probeert hiermee gemaakte fouten te herstellen. “We zien dat de laatste jaren telkens te weinig middelen waren begroot”, zo staat er te lezen in de begroting. “Dat lossen we nu op door structureel extra middelen.” Naast de acht ton die volgend jaar extra naar het leerlingenvervoer gaat, komt er vanaf 2025 structureel zes ton extra bij.

“We zetten hiermee een historisch gegroeide fout recht”, zegt verantwoordelijk wethouder Arjen van Drunen daarover tegen BN DeStem. “Eigenlijk betalen we al jaren te weinig.” Naast de investering wil de gemeente ook de regels strenger handhaven, om zo de huidige kostenstijging een halt toe te roepen.

Chauffeurstekort

De gemeente benadrukt echter dat de problemen in het leerlingenvervoer hiermee niet op korte termijn worden opgelost. De huidige problemen zijn namelijk het gevolg van het chauffeurstekort, dat de branche al enige tijd teistert. “Wel probeert de gemeente op allerlei manieren mensen te vinden die chauffeur in het leerlingenvervoer willen worden”, zo tikt de krant op.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.