Shutterstock - Chauffeur
Wmo-vervoer

Provincie Flevoland start marktconsultatie Regiotaxi

Chauffeur. Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock/Matthias De Boeck

De provincie Flevoland start een marktconsultatie voor de Regiotaxi. Dat meldt de provincie op TenderNed. Flevoland wil hiermee onder meer in beeld krijgen welke aanbieders er zijn om het Wmo-vervoer in onder andere Lelystad, Zeewolde en Dronten aan te bieden.

De opdracht betreft het aannemen, plannen en uitvoeren van ritten. “Er heeft nog geen besluitvorming plaatsgevonden in welke opzet het systeem in de toekomst in de markt gezet zal worden. Relevante input hiervoor is onderdeel van deze marktconsultatie”, zo staat in het document beschreven.

OV-vangnet

Naast het Wmo-vervoer wordt ook het zogeheten OV-vangnet vervoer geïntegreerd in het systeem van de Regiotaxi. De provincie wil dit vangnet zichtbaarder maken voor inwoners. “Daarmee verwachten we meer volume”, aldus de provincie Flevoland. De Regiotaxi heeft momenteel een omvang van 100.000 ritten, wat neerkomt op 1.060.000 ritkilometers per jaar.

Transitie

De provincie onderzoekt tevens de mogelijkheden om wijzigingen door te voeren, waardoor er een transitie gemaakt kan worden van vervangend naar aanvullend openbaar vervoer. “Het OV-vangnet moet een dekking hebben voor (een deel van) de reis, waar er geen gebruik gemaakt kan worden van volwaardig openbaar vervoer. De Provincie is hierin voornemens een hub-systeem te implementeren. Grensoverschrijdend vervoer buiten de provincie zal hiermee vrijwel niet meer mogelijk zijn”, zo besluit Flevoland.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Provincie Flevoland start marktconsultatie Regiotaxi | TaxiPro
Shutterstock - Chauffeur
Wmo-vervoer

Provincie Flevoland start marktconsultatie Regiotaxi

Chauffeur. Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock/Matthias De Boeck

De provincie Flevoland start een marktconsultatie voor de Regiotaxi. Dat meldt de provincie op TenderNed. Flevoland wil hiermee onder meer in beeld krijgen welke aanbieders er zijn om het Wmo-vervoer in onder andere Lelystad, Zeewolde en Dronten aan te bieden.

De opdracht betreft het aannemen, plannen en uitvoeren van ritten. “Er heeft nog geen besluitvorming plaatsgevonden in welke opzet het systeem in de toekomst in de markt gezet zal worden. Relevante input hiervoor is onderdeel van deze marktconsultatie”, zo staat in het document beschreven.

OV-vangnet

Naast het Wmo-vervoer wordt ook het zogeheten OV-vangnet vervoer geïntegreerd in het systeem van de Regiotaxi. De provincie wil dit vangnet zichtbaarder maken voor inwoners. “Daarmee verwachten we meer volume”, aldus de provincie Flevoland. De Regiotaxi heeft momenteel een omvang van 100.000 ritten, wat neerkomt op 1.060.000 ritkilometers per jaar.

Transitie

De provincie onderzoekt tevens de mogelijkheden om wijzigingen door te voeren, waardoor er een transitie gemaakt kan worden van vervangend naar aanvullend openbaar vervoer. “Het OV-vangnet moet een dekking hebben voor (een deel van) de reis, waar er geen gebruik gemaakt kan worden van volwaardig openbaar vervoer. De Provincie is hierin voornemens een hub-systeem te implementeren. Grensoverschrijdend vervoer buiten de provincie zal hiermee vrijwel niet meer mogelijk zijn”, zo besluit Flevoland.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.