taxirij, taxi

‘Taxichauffeur was persoonlijk doelwit bij overval Almere’

ALMERE – De overval op een Almeerse taxichauffeur op 12 maart is mogelijk uitgevoerd door bekenden van de chauffeur. Hij werd hierbij met een mes in het been gestoken. Ook namen de overvallers zijn taxi en portemonnee mee.

De chauffeur zei bij de politie dat hij op de Laan der V.O.C. door twee hem onbekende passagiers is beroofd van zijn taxi en portemonnee.

Taxi

De 18-jarige verdachte uit Lelystad liet vorige week via zijn advocaat echter weten aan de rechtbank dat hij het slachtoffer kent en eerder geld had geleend. Om dat terug te halen was hij met een kornuit in de taxi gestapt. Er ontstond ruzie en een worsteling, waarin de verdachte met een mes bewust in het been zou hebben gestoken.

De schuldeiser is er inderdaad toen, in paniek naar eigen zeggen, met de taxi vandoor gegaan. Hij kon dezelfde avond in Hilversum worden aangehouden. Uit angst en schaamte was hij niet eerder met deze verklaring op de proppen gekomen, zo meldt Almere Vandaag.

Taxichauffeur

De rechtbank wil nu eerst de taxichauffeur en de medeverdachte nader aan de tand voelen. Wanneer de zaak inhoudelijk kan worden behandeld is nog niet bekend. De verdachte blijft wel in voorlopige hechtenis.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “‘Taxichauffeur was persoonlijk doelwit bij overval Almere’”

P.K.Z|12.08.11|21:08

het word OORLOG op de standplaatsen dat weet ik wel zeker ze komen zeker niet aan mijn boterham