Taxistandplaats
Belemmeringen

BurgerBelang Arnhem wil af van lange taxiwachtrij: ‘Onwenselijke situatie’

Taxistandplaats. Foto ter illustratie. Foto: ANP/Hollandse Hoogte/Harold Versteeg

Er moet duidelijke regelgeving komen om een aantal belemmeringen binnen de Arnhemse taximarkt weg te nemen. Dat stelt de fractie van lokale partij BurgerBelang Arnhem. Zo loopt de situatie op de taxistandplaats op het Willemsplein momenteel de spuigaten uit. 

Wilt u dit artikel lezen?

Bent u al abonnee?

logIN

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.
 

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “BurgerBelang Arnhem wil af van lange taxiwachtrij: ‘Onwenselijke situatie’”

Stef Bouwhuis|22.02.24|14:17

Als je dit goed wil regelen, moet je individuele insteekhavens maken voor taxi’s, waarna die vakken via een app gereserveerd kunnen worden. Wie geen reservering heeft, mag er niet staan. De reservering moet wel beperkt worden zodat de vakken ‘niet vastgehouden’ kunnen worden door ‘slimmelingen’

Daarnaast moet er een duidelijk verschil zijn tussen reserveringstaxi’s zoals Uber, die best stil kunnen staan op minder zichtbare plekken en de standplaatstaxi’s, die wél belang hebben bij goede plekken

BurgerBelang Arnhem wil af van lange taxiwachtrij: ‘Onwenselijke situatie’ | TaxiPro
Taxistandplaats
Belemmeringen

BurgerBelang Arnhem wil af van lange taxiwachtrij: ‘Onwenselijke situatie’

Taxistandplaats. Foto ter illustratie. Foto: ANP/Hollandse Hoogte/Harold Versteeg

Er moet duidelijke regelgeving komen om een aantal belemmeringen binnen de Arnhemse taximarkt weg te nemen. Dat stelt de fractie van lokale partij BurgerBelang Arnhem. Zo loopt de situatie op de taxistandplaats op het Willemsplein momenteel de spuigaten uit. 

Wilt u dit artikel lezen?

Bent u al abonnee?

logIN

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.
 

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “BurgerBelang Arnhem wil af van lange taxiwachtrij: ‘Onwenselijke situatie’”

Stef Bouwhuis|22.02.24|14:17

Als je dit goed wil regelen, moet je individuele insteekhavens maken voor taxi’s, waarna die vakken via een app gereserveerd kunnen worden. Wie geen reservering heeft, mag er niet staan. De reservering moet wel beperkt worden zodat de vakken ‘niet vastgehouden’ kunnen worden door ‘slimmelingen’

Daarnaast moet er een duidelijk verschil zijn tussen reserveringstaxi’s zoals Uber, die best stil kunnen staan op minder zichtbare plekken en de standplaatstaxi’s, die wél belang hebben bij goede plekken