politie, agenten

Man wil taxi stelen terwijl chauffeur passagiers laat uitstappen

De noodzaak om als taxichauffeur altijd de contactsleutel bij je te houden als je uitstapt, bleek maandagavond in Woerden. Een man probeerde een taxi te stelen bij het station, terwijl de taxichauffeur zijn passagiers hielp met het uitstappen. De man en een medeverdachte werden even later aangehouden.

Kort voor middernacht parkeerde een 46-jarige chauffeur uit Bodegraven zijn taxibusje op het Stationsplein-noord.

Taxichauffeur

De taxichauffeur stapte uit en liet zijn passagiers uitstappen. Vervolgens zag hij dat een man aan kwam rennen, rechtsvoor instapte, doorschoof naar de bestuurdersstoel en probeerde het busje te starten.

De chauffeur trok het bestuurdersportier open, maar de verdachte probeerde dit te voorkomen en trachtte vervolgens meerdere malen de chauffeur te slaan.

Contactsleutel

Er ontstond een worsteling, vervolgens zag de chauffeur een vrouw achter zich staan, die iets naar de verdachte riep en dus kennelijk bij hem hoorde. Vervolgens sprong de verdachte uit het taxibusje, nam daarbij de tas en contactsleutel van de chauffeur mee en rende samen met de vrouw weg.

De politie werd gewaarschuwd, terwijl de chauffeur te voet de achtervolging op de verdachten inzette. Agenten zagen de betrokkenen op de Johan de Wittlaan.

Onderzoek

De agenten hielden de verdachten, een 33-jarige man uit Utrecht en een 26-jarige vrouw uit Woerden, aan. De tas en contactsleutel werden aan de taxichauffeur teruggegeven. De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zij zijn voor nader onderzoek ingesloten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Man wil taxi stelen terwijl chauffeur passagiers laat uitstappen”

johan jacobs|05.05.12|21:29

een collega van mij is hetzelfde overkomen 20 jaar geleden. even snel cafe binnen in de winter en motor laten lopen van de taxi. Bij terugkomst buiten binnen 1 minuut was de taxi weg. De politie werd gewaarschuwd en de chauffeur ging aangifte doen op het bureau. Tot zijn grote verbazing en opluchting stond de taxi daar, meegenomen door een politie-patrouille. De collega kwam met de schrik (en een boete) vrij. De boodschap lijkt duidelijk: sleutel eraf en als je wegloopt bij de auto: afsluiten

Rob van den Hoven|06.05.12|15:50

Ik betrap mij hier zelf ook wel ‘ns op dat ik de motor laat draaien maar de laatste tijd let ik er beter op, de maatschappij verhard steeds meer…mensen hebben niks meer te besteden dus…

Bovendien, bij een ziekenhuis sluit ik nu meestal mijn taxi of taxibus af als ik binnen naar de wc ga en leg ik ook mijn portomonai uit het zicht.