taxibord, taxi, daklicht

Te weinig taxi’s voor stappubliek vanwege aanbestedingen

De gemeente Doetinchem wil dat er ’s nachts in het weekend meer taxi’s beschikbaar zijn om de overlast van stappubliek dat op straat blijft hangen terug te dringen. Het probleem is alleen dat door alle Europese aanbestedingen op leerlingenvervoer en Regiotaxi de lokale taxibedrijven erg veel werk zijn kwijtgeraakt aan bedrijven buiten de regio. Daardoor blijft er onvoldoende capaciteit over om alleen de nachtritten te doen.

De taxibedrijven Doetax, Monnereau en Attent vinden daarom het de schuld van de gemeente Doetinchem zelf dat er in de weekeinden te weinig nachttaxi’s rijden om het stapvolk in het stadscentrum te bedienen.

Taxi’s

De overlast ontstaat in nachtelijke uren als veel stappubliek na kroegbezoek tegelijk op straat komt. Dan zijn er te weinig taxi’s om de stappers te bedienen. Gevolg is dat mensen gaan zwerven door het centrum en daarbij voor overlast zorgen.

De gemeente wil nu in overleg met de dertien taxibedrijven die ’s nachts ontheffing hebben om door het voetgangersgebied in het centrum te rijden. “We zijn dus eerst uitgekleed en nu vraagt de gemeente of we dit probleem op willen lossen”, zegt Richard Seijger, eigenaar van Doetax dat voortkwam uit Setax, dat in september failliet ging, in de Gelderlander.

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Te weinig taxi’s voor stappubliek vanwege aanbestedingen”

BTS Taxi|23.01.13|14:10

Hup!! Met z’n alle naar Doetinchem!!

Harm Vrind|24.01.13|12:10

En als je dan in Doetinchem gaat rijden krijg je die blikken van wat doet die taxi hier rot op naar je eigen stad.

Jaco van Dulken|25.01.13|06:03

Laat de gemeenten het probleem zelf maar oplossen. Met recht breken ze eerst een goedlopend en zelf supporting bedrijfstak om zeep . en dan mag jij hun teringsooi opknapen. Straattaxi`s die nog rijden zouden een forse rekening bij de gemeente neer moeten leggen en dan kijken hoe belangrijk het probleem is voor die gemeenten. Met vriendelijke groet Jaco van Dulken, Wilnis