Inspectie, Leefomgeving, Transport, ILT

Twee snorders gepakt in Dokkum door politie en ILT

De politie en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) hebben de afgelopen weken diverse controles uitgevoerd in het Friese Dokkum om het illegaal taxivervoer in de regio aan te pakken. Tijdens deze acties zijn twee mannen aangehouden die dergelijke ritten uitvoerden.

Sinds vorig jaar zijn taxivervoerders uit de regio, politie, ILT en gemeenten uit de regio een aantal keer bij elkaar gekomen om te praten over de aanpak van zogenoemde ‘snorders’ in de regio. Snorders zijn aanbieders van illegaal taxivervoer, zij beschikken niet over de juiste vergunningen om personen te mogen vervoeren.

Illegale taxi

Om de oneerlijke concurrentie voor taxichauffeurs die wel de nodige papieren bezitten tegen te gaan, voeren de politie en de ILT controles uit op snorders. Naast deze oneerlijke concurrentie is het gebruik maken van een snorder ook riskant. Passagiers zijn namelijk niet verzekerd als de illegale taxi bij een ongeluk betrokken raakt.

De politie en de ILT sluiten niet uit dat er vaker controles volgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Twee snorders gepakt in Dokkum door politie en ILT”

Alex Weekhout|10.02.14|12:16

in de haag rijde er ook genoeg met 2 werkboekjes maar is goed gaan kijken bij shell gebouw caren van bylandlaan taxi standplaats

Twee snorders gepakt in Dokkum door politie en ILT | TaxiPro
Inspectie, Leefomgeving, Transport, ILT

Twee snorders gepakt in Dokkum door politie en ILT

De politie en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) hebben de afgelopen weken diverse controles uitgevoerd in het Friese Dokkum om het illegaal taxivervoer in de regio aan te pakken. Tijdens deze acties zijn twee mannen aangehouden die dergelijke ritten uitvoerden.

Sinds vorig jaar zijn taxivervoerders uit de regio, politie, ILT en gemeenten uit de regio een aantal keer bij elkaar gekomen om te praten over de aanpak van zogenoemde ‘snorders’ in de regio. Snorders zijn aanbieders van illegaal taxivervoer, zij beschikken niet over de juiste vergunningen om personen te mogen vervoeren.

Illegale taxi

Om de oneerlijke concurrentie voor taxichauffeurs die wel de nodige papieren bezitten tegen te gaan, voeren de politie en de ILT controles uit op snorders. Naast deze oneerlijke concurrentie is het gebruik maken van een snorder ook riskant. Passagiers zijn namelijk niet verzekerd als de illegale taxi bij een ongeluk betrokken raakt.

De politie en de ILT sluiten niet uit dat er vaker controles volgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Twee snorders gepakt in Dokkum door politie en ILT”

Alex Weekhout|10.02.14|12:16

in de haag rijde er ook genoeg met 2 werkboekjes maar is goed gaan kijken bij shell gebouw caren van bylandlaan taxi standplaats