ILT, Inspectie Leefomgeving en Transport, inval, Uber

Opnieuw inval van ILT-IOD bij kantoor Uber Amsterdam

De Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT-IOD) heeft dinsdag in Amsterdam het kantoor van Uber doorzocht. Er is administratie in beslag genomen. Het strafrechtelijk onderzoek staat onder leiding van het Arrondissementsparket Amsterdam en het Functioneel Parket.

Uber wordt verdacht van het overtreden van de Wet personenvervoer 2000 in georganiseerd verband. Uber maakt het via de ‘app’ UberPOP mogelijk om taxiritten te boeken bij particulieren die zich als taxichauffeur aanbieden zonder vergunning in hun eigen auto (zonder blauw kenteken).

UberPOP

De diensten van UberPOP worden aangeboden in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. De ritten worden betaald via credit cards waarbij Uber een deel van de ritprijs houdt , de rest wordt doorbetaald aan de particuliere chauffeurs.

“Het aanbieden van taxidiensten zonder vergunning is verboden. De aanpak van illegale taxi’s (snorders) is een prioriteit binnen het taxibeleid van de overheid. Doel is de klant te beschermen en concurrentievervalsing tegen te gaan. Een vergunning wordt alleen verleend wanneer chauffeurs en de voertuigen aan bepaalde vereisten voldoen. Die vereisten zijn er om de veiligheid van de klant te waarborgen”, licht het Openbaar Ministerie toe.

Dwangsommen

Sinds de lancering van UberPOP heeft de ILT het bedrijf 450.000 euro aan dwangsommen opgelegd. Het OM vermoedt dat UberPOP desondanks door is blijven gaan met het overtreden van de Wet personenvervoer 2000.

De Inspectie voor Leefomgeving en Transport (ILT) deed in maart ook al een inval bij Uber Nederland vanwege de illegale particulierendienst Uberpop. Uber biedt onder die naam taxidiensten aan met chauffeurs zonder licentie. Dat is in Nederland verboden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Opnieuw inval van ILT-IOD bij kantoor Uber Amsterdam”

Duco Douwstra|29.09.15|15:56

Beschuldiging Openbaar Ministerie “Uber mogelijk criminele organisatie”
http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/openbaar-ministerie-uber-mogelijk-criminele-organisatie Eindelijk gebruikt het O.M. dezelfde bewoordingen die ik 17-03-2015 bij Jeroen Pauw tegen Nick van Leeuwen (directeur Uber)ook heb gebruik.Ik zei toen “meneer van Leeuwen u staat aan het hoofd van een criminele organisatie” zie uitzending http://youtu.be/qkoLHsFkJKc

Opnieuw inval van ILT-IOD bij kantoor Uber Amsterdam | TaxiPro
ILT, Inspectie Leefomgeving en Transport, inval, Uber

Opnieuw inval van ILT-IOD bij kantoor Uber Amsterdam

De Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT-IOD) heeft dinsdag in Amsterdam het kantoor van Uber doorzocht. Er is administratie in beslag genomen. Het strafrechtelijk onderzoek staat onder leiding van het Arrondissementsparket Amsterdam en het Functioneel Parket.

Uber wordt verdacht van het overtreden van de Wet personenvervoer 2000 in georganiseerd verband. Uber maakt het via de ‘app’ UberPOP mogelijk om taxiritten te boeken bij particulieren die zich als taxichauffeur aanbieden zonder vergunning in hun eigen auto (zonder blauw kenteken).

UberPOP

De diensten van UberPOP worden aangeboden in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. De ritten worden betaald via credit cards waarbij Uber een deel van de ritprijs houdt , de rest wordt doorbetaald aan de particuliere chauffeurs.

“Het aanbieden van taxidiensten zonder vergunning is verboden. De aanpak van illegale taxi’s (snorders) is een prioriteit binnen het taxibeleid van de overheid. Doel is de klant te beschermen en concurrentievervalsing tegen te gaan. Een vergunning wordt alleen verleend wanneer chauffeurs en de voertuigen aan bepaalde vereisten voldoen. Die vereisten zijn er om de veiligheid van de klant te waarborgen”, licht het Openbaar Ministerie toe.

Dwangsommen

Sinds de lancering van UberPOP heeft de ILT het bedrijf 450.000 euro aan dwangsommen opgelegd. Het OM vermoedt dat UberPOP desondanks door is blijven gaan met het overtreden van de Wet personenvervoer 2000.

De Inspectie voor Leefomgeving en Transport (ILT) deed in maart ook al een inval bij Uber Nederland vanwege de illegale particulierendienst Uberpop. Uber biedt onder die naam taxidiensten aan met chauffeurs zonder licentie. Dat is in Nederland verboden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Opnieuw inval van ILT-IOD bij kantoor Uber Amsterdam”

Duco Douwstra|29.09.15|15:56

Beschuldiging Openbaar Ministerie “Uber mogelijk criminele organisatie”
http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/openbaar-ministerie-uber-mogelijk-criminele-organisatie Eindelijk gebruikt het O.M. dezelfde bewoordingen die ik 17-03-2015 bij Jeroen Pauw tegen Nick van Leeuwen (directeur Uber)ook heb gebruik.Ik zei toen “meneer van Leeuwen u staat aan het hoofd van een criminele organisatie” zie uitzending http://youtu.be/qkoLHsFkJKc