Taxistandplaats
Blijdschap

Onzichtbare taxi’s Almere verleden tijd met nieuwe standplaats

Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock/Dutchmen Photography

Taxichauffeurs die werkzaam zijn in Almere zijn blij met hun nieuwe standplaats, pal voor de ingang van het Centraal Station. Door de nieuwe locatie zijn de taxi’s nu beter vind- en zichtbaar voor reizigers, wat naar verwachting een positieve bijdrage levert aan de portemonnee van de chauffeurs.

“We zijn heel blij met onze nieuwe taxistandplaats”, zegt Ramazan Gül die door een groep Almeerse taxichauffeurs is aangewezen als woordvoerder tegen Omroep Flevoland. “Je komt uit de trein, loopt de stationshal binnen en ziet gelijk taxi’s staan. Vroeger was dat niet zo. Toen moest een klant tweehonderd tot driehonderd meter lopen.”

Mandelaplein

Vorig jaar was de taxistandplaats nog gehuisvest op het Mandelaplein, vlak achter Almere Centraal. De standplaats was daardoor onvoldoende zichtbaar voor klanten. “Passagiers moeten écht zoeken om ons te vinden”, zei taxichauffeur Omar Gul daar eind 2022 over tegen TaxiPro. “Daardoor komen er veel minder klanten onze kant op. Het is gewoon een drama.” Naast de vindbaarheid werd de standplaats aan het Mandelaplein ook gebruikt door vrachtwagens die daar kwamen laden en lossen, wat veel wrijving opleverde.

Omzet

Met de komst van de nieuwe taxistandplaats lijkt dat verleden tijd. Nu de vindbaarheid is verbeterd, verwachten taxichauffeurs dat terug te zien in hun omzet. “Uiteindelijk draait het allemaal daar om en om de klant”, zegt Ramazan Gül tegen de regionale omroep. “Wij moeten er allemaal voor zorgen dat er geen te hoge prijzen aan passagiers worden gevraagd. Zo hoort het en dat moet ook zo blijven.”

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Onzichtbare taxi’s Almere verleden tijd met nieuwe standplaats | TaxiPro
Taxistandplaats
Blijdschap

Onzichtbare taxi’s Almere verleden tijd met nieuwe standplaats

Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock/Dutchmen Photography

Taxichauffeurs die werkzaam zijn in Almere zijn blij met hun nieuwe standplaats, pal voor de ingang van het Centraal Station. Door de nieuwe locatie zijn de taxi’s nu beter vind- en zichtbaar voor reizigers, wat naar verwachting een positieve bijdrage levert aan de portemonnee van de chauffeurs.

“We zijn heel blij met onze nieuwe taxistandplaats”, zegt Ramazan Gül die door een groep Almeerse taxichauffeurs is aangewezen als woordvoerder tegen Omroep Flevoland. “Je komt uit de trein, loopt de stationshal binnen en ziet gelijk taxi’s staan. Vroeger was dat niet zo. Toen moest een klant tweehonderd tot driehonderd meter lopen.”

Mandelaplein

Vorig jaar was de taxistandplaats nog gehuisvest op het Mandelaplein, vlak achter Almere Centraal. De standplaats was daardoor onvoldoende zichtbaar voor klanten. “Passagiers moeten écht zoeken om ons te vinden”, zei taxichauffeur Omar Gul daar eind 2022 over tegen TaxiPro. “Daardoor komen er veel minder klanten onze kant op. Het is gewoon een drama.” Naast de vindbaarheid werd de standplaats aan het Mandelaplein ook gebruikt door vrachtwagens die daar kwamen laden en lossen, wat veel wrijving opleverde.

Omzet

Met de komst van de nieuwe taxistandplaats lijkt dat verleden tijd. Nu de vindbaarheid is verbeterd, verwachten taxichauffeurs dat terug te zien in hun omzet. “Uiteindelijk draait het allemaal daar om en om de klant”, zegt Ramazan Gül tegen de regionale omroep. “Wij moeten er allemaal voor zorgen dat er geen te hoge prijzen aan passagiers worden gevraagd. Zo hoort het en dat moet ook zo blijven.”

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.