Illegaal taxivervoer
Controle

Politie vat dertien snorders in de kraag tijdens carnavalsweekend

De politie hield dit carnavalsweekend dertien snorders aan. Foto: Verkeerspolitie Oost-Brabant

De verkeerspolitie heeft tijdens het carnavalsweekend in Den Bosch en Eindhoven maar liefst dertien snorders (illegaal taxivervoer) in de kraag gevat. De politie controleerde dit weekend, samen met de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), op de zogenoemde “zwarte taxi’s”. 

“Hierbij hielden we dertien mannen aan die zonder vergunning carnavalsvierders tegen betaling vervoerden”, schrijft de politie op social media.

Naast de controle op illegale taxi’s, werden ‘echte’ taxi’s ook gecontroleerd. Hierbij zijn achttien processen-verbaal uitgedeeld voor verkeersovertredingen. Ook is er drie keer een bevel tot staken van de arbeid opgelegd vanwege te korte rust. Ook kreeg een chauffeur een EMG (educatieve gedragsmaatregel) opgelegd, omdat hij vluchtte voor de controle.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Politie vat dertien snorders in de kraag tijdens carnavalsweekend | TaxiPro
Illegaal taxivervoer
Controle

Politie vat dertien snorders in de kraag tijdens carnavalsweekend

De politie hield dit carnavalsweekend dertien snorders aan. Foto: Verkeerspolitie Oost-Brabant

De verkeerspolitie heeft tijdens het carnavalsweekend in Den Bosch en Eindhoven maar liefst dertien snorders (illegaal taxivervoer) in de kraag gevat. De politie controleerde dit weekend, samen met de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), op de zogenoemde “zwarte taxi’s”. 

“Hierbij hielden we dertien mannen aan die zonder vergunning carnavalsvierders tegen betaling vervoerden”, schrijft de politie op social media.

Naast de controle op illegale taxi’s, werden ‘echte’ taxi’s ook gecontroleerd. Hierbij zijn achttien processen-verbaal uitgedeeld voor verkeersovertredingen. Ook is er drie keer een bevel tot staken van de arbeid opgelegd vanwege te korte rust. Ook kreeg een chauffeur een EMG (educatieve gedragsmaatregel) opgelegd, omdat hij vluchtte voor de controle.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.