ilt, inspectie leefomgeving en transport, inspecteur, controle, handhaving

Weinig boetes uitgeschreven bij taxicontrole in Den Bosch

Bij een taxicontrole in Den Bosch op donderdag 3 december zijn nauwelijks wetsovertredingen geconstateerd. De 26 taxi’s zijn gecontroleerd op kwaliteitsaspecten, fiscale aspecten, wegenverkeerswetgeving en administratieve verplichtingen zoals die gelden binnen de taxibranche. De betrokken chauffeurs hebben volgens de betrokken instanties constructief meegewerkt en ze hebben de controles als positief ervaren.

Alle gecontroleerde taxi’s beschikten over een boordcomputer, die ook daadwerkelijk in gebruik was. Er zijn twee APK-overtredingen geconstateerd. Verder is bij een chauffeur een boete opgelegd en een waarschuwing gegeven, omdat de keuringsdatum van de taxameter was verlopen. De meesten waren op de hoogte van het BTx-keurmerk of waren al ingeschreven.

De controle-actie van 3 december was mede bedoeld om te laten zien dat de bevoegde instanties de door taxichauffeurs gewenste handhaving serieus nemen. In de toekomst zullen meerdere gezamenlijke controles worden uitgevoerd.

Misstanden

Regelmatig ontvangt de gemeente ’s-Hertogenbosch meldingen over misstanden in het straattaxivervoer. Bij meldingen van klanten gaat het vaak over ritten die worden geweigerd, chauffeurs die omrijden voor een hogere prijs of onderlinge geschillen die in het bijzijn van klanten worden uitgesproken. Als het meldingen zijn van chauffeurs zelf, gaat het vaak over snorders of klanten die worden “ingepikt”.

”De taxibranche moet daarin haar eigen verantwoordelijkheid nemen”, vinden de gemeente ‘s-Hertogenbosch, de politie, de belastingdienst en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), die alle betrokken waren bij de controle.

BTx-keurmerk

Een belangrijke stap voorwaarts is de opzet van het BTx-keurmerk om de kwaliteit van het straattaxivervoer een impuls te geven. Hiervoor is een verordening vastgesteld, is de Stichting Bossche Kwaliteitstaxi opgericht en is een taxikeurmerk ontwikkeld. Woensdag 16 december worden de eerste taxikeurmerken en BTx-vergunningen uitgereikt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Tom van Gurp

2 reacties op “Weinig boetes uitgeschreven bij taxicontrole in Den Bosch”

Petrus PK Kerstens|09.12.15|11:26

Ja, dat krijg je als je alleen Taxi-Keurmerkauto’s controleert, dan is alles bijna in orde.
Als je de standplaats blokkeert en ook alle ZZP-chauffeurs controleert dan krijg je een heel ander verhaal. De ZZP-chauffeurs vliegen als ratten van de standplaats af, zodra er in de buurt een ILT-wagentje te voorschijn komt.

Petrus PK Kerstens|09.12.15|12:00

Of ze staan naast hun wagen en als een inspecteur dan vraagt van wie die wagen is, dan weten ze van niets en wachten gewoon tot de ILT weg is.

Weinig boetes uitgeschreven bij taxicontrole in Den Bosch | TaxiPro
ilt, inspectie leefomgeving en transport, inspecteur, controle, handhaving

Weinig boetes uitgeschreven bij taxicontrole in Den Bosch

Bij een taxicontrole in Den Bosch op donderdag 3 december zijn nauwelijks wetsovertredingen geconstateerd. De 26 taxi’s zijn gecontroleerd op kwaliteitsaspecten, fiscale aspecten, wegenverkeerswetgeving en administratieve verplichtingen zoals die gelden binnen de taxibranche. De betrokken chauffeurs hebben volgens de betrokken instanties constructief meegewerkt en ze hebben de controles als positief ervaren.

Alle gecontroleerde taxi’s beschikten over een boordcomputer, die ook daadwerkelijk in gebruik was. Er zijn twee APK-overtredingen geconstateerd. Verder is bij een chauffeur een boete opgelegd en een waarschuwing gegeven, omdat de keuringsdatum van de taxameter was verlopen. De meesten waren op de hoogte van het BTx-keurmerk of waren al ingeschreven.

De controle-actie van 3 december was mede bedoeld om te laten zien dat de bevoegde instanties de door taxichauffeurs gewenste handhaving serieus nemen. In de toekomst zullen meerdere gezamenlijke controles worden uitgevoerd.

Misstanden

Regelmatig ontvangt de gemeente ’s-Hertogenbosch meldingen over misstanden in het straattaxivervoer. Bij meldingen van klanten gaat het vaak over ritten die worden geweigerd, chauffeurs die omrijden voor een hogere prijs of onderlinge geschillen die in het bijzijn van klanten worden uitgesproken. Als het meldingen zijn van chauffeurs zelf, gaat het vaak over snorders of klanten die worden “ingepikt”.

”De taxibranche moet daarin haar eigen verantwoordelijkheid nemen”, vinden de gemeente ‘s-Hertogenbosch, de politie, de belastingdienst en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), die alle betrokken waren bij de controle.

BTx-keurmerk

Een belangrijke stap voorwaarts is de opzet van het BTx-keurmerk om de kwaliteit van het straattaxivervoer een impuls te geven. Hiervoor is een verordening vastgesteld, is de Stichting Bossche Kwaliteitstaxi opgericht en is een taxikeurmerk ontwikkeld. Woensdag 16 december worden de eerste taxikeurmerken en BTx-vergunningen uitgereikt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Tom van Gurp

2 reacties op “Weinig boetes uitgeschreven bij taxicontrole in Den Bosch”

Petrus PK Kerstens|09.12.15|11:26

Ja, dat krijg je als je alleen Taxi-Keurmerkauto’s controleert, dan is alles bijna in orde.
Als je de standplaats blokkeert en ook alle ZZP-chauffeurs controleert dan krijg je een heel ander verhaal. De ZZP-chauffeurs vliegen als ratten van de standplaats af, zodra er in de buurt een ILT-wagentje te voorschijn komt.

Petrus PK Kerstens|09.12.15|12:00

Of ze staan naast hun wagen en als een inspecteur dan vraagt van wie die wagen is, dan weten ze van niets en wachten gewoon tot de ILT weg is.