Foto van een politieauto.

VVD wil harde aanpak messentrekkende chauffeurs

Close-up van een politieauto. Foto ter illustratie. Foto: iStock / Livinus

De Amsterdamse taxichauffeurs die bij een onderlinge ruzie op een standplaats messen trokken, horen wat de plaatselijke VVD betreft niet achter het stuur van een taxi thuis. De partij vindt dat de TTO’s de chauffeurs in kwestie hard moeten aanpakken, en als dat niet gebeurt moet de gemeente op zijn beurt stevig optreden tegen de TTO’s.

Dt blijkt uit vragen die aan het college van burgemeester en wethouders werden gesteld door raadslid Rik Torn. Hij baseerde die vragen op berichtgeving van AT5. Bij een ruzie op de standplaats op de De Ruijterkade hadden volgens de politie meerdere chauffeurs een conflict met elkaar. Twee van hen dreigden tijdens dat conflict met vermoedelijk aardappelschilmesjes. Het bleef bij dreigen en omdat niemand aangifte wilde doen is er ook niemand aangehouden.

Eerste en laatste indruk

Daar neemt de VVD dus geen genoegen mee: die wil dat er wordt opgetreden tegen de chauffeurs die op deze manier hun argumenten kracht probeerden bij te zetten. Torn spreekt van “een schande voor de Amsterdamse taxibranche en voor de stad in het algemeen.” De taxirit is volgens hem voor veel bezoekers immers de eerste en laatste indruk van de stad, en chauffeurs die elkaar bedreigen doen die indruk geen goed.

In de Amsterdamse straattaximarkt is het systeem met Toegelaten Taxi Organisaties van start. Wie in de opstapmarkt wil werken, moet bij zo’n TTO zijn aangesloten. “Wat de VVD betreft wordt er hard opgetreden door TTO’s bij dergelijke incidenten. Als TTO’s dit nalaten moet de gemeente op haar beurt hard optreden tegen deze TTO’s. Het moet duidelijk zijn dat messentrekkers niet achter het taxistuur thuishoren”, aldus Torn.

Sancties door TTO’s

Hij wil onder meer graag weten of het college van B&W er alsnog voor gaat zorgen dat de taxichauffeurs in kwestie worden aangehouden. Daarnaast wil de VVD dat wordt nagegaan bij welke TTO’s ze zijn aangesloten of er vanwege het incident sancties aan ze zijn opgelegd. “Indien dit niet het geval blijkt, is het college dan bereid een dringend gesprek aan te gaan met deze TTO(‘s) en eventueel zelf sancties op te leggen aan deze TTO(’s)?”, wil Torn bovendien graag weten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

5 reacties op “VVD wil harde aanpak messentrekkende chauffeurs”

Marjolein van Loenen|11.07.17|17:40

De taxirit is volgens hem voor veel bezoekers de eerste en laatste indruk van de stad. Daarom heb ik ook zo’n plezier in mijn werk. Echt erg leuk! Messentrekkers zijn absoluut geen collega’s van mij!

Chantal Spekkels|11.07.17|23:42

En daar moet de werkende man vrouw zich tussen staande willen en kunnen houden en het gaat maar door carrousel uwv etc en gelukzoekers werkgevers met roosters eenzijdig op basis payroll of 0 uren contract maar we rijden wel milieuvriendelijk en geven subsidie maar de politiek en vakbond kijken al mee vanaf dat ik het al zag en taxi rij 2001 om te huilen een rotterdams bedrijf oa regelt hier het vervoer na connexxion het word steeds triester in nl

Paul Dijkhuizen|13.07.17|14:08

Vreemd dat de TTO wordt gezien als partij die hier tegen op moet treden. Het gaat hier om een geweldsdelict, volgens mij hebben we daar de politie voor. De TTO zou moeten optreden als er taxigerelateerde overtredingen gepleegd worden die binnen de regels van de TTO vallen, verder niet. Politici die dit onderscheid niet eens weten te maken horen volgens mij niet thuis in het gemeentebestuur.

Mo Ker|13.07.17|17:34

Denk dat de meeste mensen nog niet begrijpen dat de vvd bewust de amsterdamse taximarkt heeft verziekt en nog steeds bezig ermee is om uiteindelijk
uber groot te maken.
Helaas is dit een feit wat niet te ontkennen is.
Het valt trouwens op dat de enigste reactie van de vvd altijd harder straffen is zowel op taxi als andere maatschappelijke problemen in de media.
blijkbaar als je deze 2 zinnen kan uitspreken dan kan je bij de vvd aan de gang

Taxi Volendam|21.07.17|10:26

Wat deze chauffeur op zijn geweten heeft is niet goed te keuren.
Door het Taxibeleid van de VVD de laatste 17 jaar worden dergelijke uitwassen in de hand gewerkt.
De VVD zal moeten beamen dat het Taxibeleid, hun eigen beleid, rammelt aan alle kanten.
Niet janken nu Heer Torn, door de schuld van de falende Taxiwet bij Chauffeurs te leggen.
De VVD is tegen het reguleren van de Taximarkt met alle negatieve gevolgen van dien.

VVD wil harde aanpak messentrekkende chauffeurs | TaxiPro
Foto van een politieauto.

VVD wil harde aanpak messentrekkende chauffeurs

Close-up van een politieauto. Foto ter illustratie. Foto: iStock / Livinus

De Amsterdamse taxichauffeurs die bij een onderlinge ruzie op een standplaats messen trokken, horen wat de plaatselijke VVD betreft niet achter het stuur van een taxi thuis. De partij vindt dat de TTO’s de chauffeurs in kwestie hard moeten aanpakken, en als dat niet gebeurt moet de gemeente op zijn beurt stevig optreden tegen de TTO’s.

Dt blijkt uit vragen die aan het college van burgemeester en wethouders werden gesteld door raadslid Rik Torn. Hij baseerde die vragen op berichtgeving van AT5. Bij een ruzie op de standplaats op de De Ruijterkade hadden volgens de politie meerdere chauffeurs een conflict met elkaar. Twee van hen dreigden tijdens dat conflict met vermoedelijk aardappelschilmesjes. Het bleef bij dreigen en omdat niemand aangifte wilde doen is er ook niemand aangehouden.

Eerste en laatste indruk

Daar neemt de VVD dus geen genoegen mee: die wil dat er wordt opgetreden tegen de chauffeurs die op deze manier hun argumenten kracht probeerden bij te zetten. Torn spreekt van “een schande voor de Amsterdamse taxibranche en voor de stad in het algemeen.” De taxirit is volgens hem voor veel bezoekers immers de eerste en laatste indruk van de stad, en chauffeurs die elkaar bedreigen doen die indruk geen goed.

In de Amsterdamse straattaximarkt is het systeem met Toegelaten Taxi Organisaties van start. Wie in de opstapmarkt wil werken, moet bij zo’n TTO zijn aangesloten. “Wat de VVD betreft wordt er hard opgetreden door TTO’s bij dergelijke incidenten. Als TTO’s dit nalaten moet de gemeente op haar beurt hard optreden tegen deze TTO’s. Het moet duidelijk zijn dat messentrekkers niet achter het taxistuur thuishoren”, aldus Torn.

Sancties door TTO’s

Hij wil onder meer graag weten of het college van B&W er alsnog voor gaat zorgen dat de taxichauffeurs in kwestie worden aangehouden. Daarnaast wil de VVD dat wordt nagegaan bij welke TTO’s ze zijn aangesloten of er vanwege het incident sancties aan ze zijn opgelegd. “Indien dit niet het geval blijkt, is het college dan bereid een dringend gesprek aan te gaan met deze TTO(‘s) en eventueel zelf sancties op te leggen aan deze TTO(’s)?”, wil Torn bovendien graag weten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

5 reacties op “VVD wil harde aanpak messentrekkende chauffeurs”

Marjolein van Loenen|11.07.17|17:40

De taxirit is volgens hem voor veel bezoekers de eerste en laatste indruk van de stad. Daarom heb ik ook zo’n plezier in mijn werk. Echt erg leuk! Messentrekkers zijn absoluut geen collega’s van mij!

Chantal Spekkels|11.07.17|23:42

En daar moet de werkende man vrouw zich tussen staande willen en kunnen houden en het gaat maar door carrousel uwv etc en gelukzoekers werkgevers met roosters eenzijdig op basis payroll of 0 uren contract maar we rijden wel milieuvriendelijk en geven subsidie maar de politiek en vakbond kijken al mee vanaf dat ik het al zag en taxi rij 2001 om te huilen een rotterdams bedrijf oa regelt hier het vervoer na connexxion het word steeds triester in nl

Paul Dijkhuizen|13.07.17|14:08

Vreemd dat de TTO wordt gezien als partij die hier tegen op moet treden. Het gaat hier om een geweldsdelict, volgens mij hebben we daar de politie voor. De TTO zou moeten optreden als er taxigerelateerde overtredingen gepleegd worden die binnen de regels van de TTO vallen, verder niet. Politici die dit onderscheid niet eens weten te maken horen volgens mij niet thuis in het gemeentebestuur.

Mo Ker|13.07.17|17:34

Denk dat de meeste mensen nog niet begrijpen dat de vvd bewust de amsterdamse taximarkt heeft verziekt en nog steeds bezig ermee is om uiteindelijk
uber groot te maken.
Helaas is dit een feit wat niet te ontkennen is.
Het valt trouwens op dat de enigste reactie van de vvd altijd harder straffen is zowel op taxi als andere maatschappelijke problemen in de media.
blijkbaar als je deze 2 zinnen kan uitspreken dan kan je bij de vvd aan de gang

Taxi Volendam|21.07.17|10:26

Wat deze chauffeur op zijn geweten heeft is niet goed te keuren.
Door het Taxibeleid van de VVD de laatste 17 jaar worden dergelijke uitwassen in de hand gewerkt.
De VVD zal moeten beamen dat het Taxibeleid, hun eigen beleid, rammelt aan alle kanten.
Niet janken nu Heer Torn, door de schuld van de falende Taxiwet bij Chauffeurs te leggen.
De VVD is tegen het reguleren van de Taximarkt met alle negatieve gevolgen van dien.