Politie-auto

Vrouw meegesleurd door taxi

De onbekende man kon daardoor overgedragen worden aan de politie. Foto ter illustratie. Foto: politie.nl

Bij een ruzie tussen een taxichauffeur en zijn vrouwelijke passagier is die laatste enkele meters meegesleurd door de taxi. Zij liep daar verschillende verwondingen bij op. De taxichauffeur ging er na het incident direct vandoor.

Het voorval vond een week geleden al plaats in Amsterdam, maar de politie vraagt in verband met de zoektocht naar de chauffeur nu aandacht voor het incident. De vrouw stapte rond 21.45 uur op het Centraal Station in de taxi. De rit ging naar het westen van de stad. Op de Admiraal de Ruijterweg, tussen de Bos en Lommerweg en de Reinaert de Vosstraat, kregen de vrouw en de taxichauffeur een woordenwisseling over het maken van een bon voor de taxirit.

Op dat moment had de vrouw het portier al geopend en was ze bezig met uitstappen. Voordat ze dit echt kon doen, gaf de taxichauffeur gas. Daardoor werd de vrouw eerst enkele meters meegesleurd door de optrekkende taxi. Vervolgens viel ze uit de taxi en bleef ze gewond op straat achter. Meerdere omstanders bekommerden zich om haar, maar de taxichauffeur ging er snel vandoor.

Signalement

De vrouw kwam zelf thuis, maar schakelde daar alsnog de hulpdiensten in. Een arts stelde vast dat de vrouw meerdere kneuzingen, schaafwonden en andere verwondingen had opgelopen. De Amsterdamse recherche wil graag weten wie de taxichauffeur is. Ook hoopt de politie getuigen van het incident te vinden.

Het gaat om een man van rond de 20 jaar oud, die 1.70 tot 1.80 meter lang is. Hij heeft donker, kortgeknipt haar, een lang symmetrisch gezicht en donkere ogen. De taxichauffeur heeft een lichte huidskleur en een gladgeschoren gezicht. Hij sprak Engels met een Nederlandse stem en heeft een vrij lage stem. Zijn taxi was licht van kleur. Het betreft een vijfdeurs model zonder schuifdeuren. Wie meer weet over de chauffeur of het voorval waarbij de vrouw gewond raakte, kan zich bij de politie melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Vrouw meegesleurd door taxi | TaxiPro
Politie-auto

Vrouw meegesleurd door taxi

De onbekende man kon daardoor overgedragen worden aan de politie. Foto ter illustratie. Foto: politie.nl

Bij een ruzie tussen een taxichauffeur en zijn vrouwelijke passagier is die laatste enkele meters meegesleurd door de taxi. Zij liep daar verschillende verwondingen bij op. De taxichauffeur ging er na het incident direct vandoor.

Het voorval vond een week geleden al plaats in Amsterdam, maar de politie vraagt in verband met de zoektocht naar de chauffeur nu aandacht voor het incident. De vrouw stapte rond 21.45 uur op het Centraal Station in de taxi. De rit ging naar het westen van de stad. Op de Admiraal de Ruijterweg, tussen de Bos en Lommerweg en de Reinaert de Vosstraat, kregen de vrouw en de taxichauffeur een woordenwisseling over het maken van een bon voor de taxirit.

Op dat moment had de vrouw het portier al geopend en was ze bezig met uitstappen. Voordat ze dit echt kon doen, gaf de taxichauffeur gas. Daardoor werd de vrouw eerst enkele meters meegesleurd door de optrekkende taxi. Vervolgens viel ze uit de taxi en bleef ze gewond op straat achter. Meerdere omstanders bekommerden zich om haar, maar de taxichauffeur ging er snel vandoor.

Signalement

De vrouw kwam zelf thuis, maar schakelde daar alsnog de hulpdiensten in. Een arts stelde vast dat de vrouw meerdere kneuzingen, schaafwonden en andere verwondingen had opgelopen. De Amsterdamse recherche wil graag weten wie de taxichauffeur is. Ook hoopt de politie getuigen van het incident te vinden.

Het gaat om een man van rond de 20 jaar oud, die 1.70 tot 1.80 meter lang is. Hij heeft donker, kortgeknipt haar, een lang symmetrisch gezicht en donkere ogen. De taxichauffeur heeft een lichte huidskleur en een gladgeschoren gezicht. Hij sprak Engels met een Nederlandse stem en heeft een vrij lage stem. Zijn taxi was licht van kleur. Het betreft een vijfdeurs model zonder schuifdeuren. Wie meer weet over de chauffeur of het voorval waarbij de vrouw gewond raakte, kan zich bij de politie melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.