Standplaats Amsterdam CS

Amsterdam heeft definitief een nieuw taxibeleid

Bron: TaxiPro (VK)

Nu de gemeenteraad van Amsterdam heeft ingestemd met de Agenda Taxi 2020-2025, zal er in de hoofdstad werk worden gemaakt van gelijke regels voor alle soorten straattaxivervoer. Zo moet er een eind komen aan de ongezonde concurrentie om de klant van de afgelopen jaren.

De gemeenteraad stelde het beleid voor de komende jaren eerder in november vast. De Agenda Taxi 2020-2025 gaat dus onder meer gefaseerd toewerken naar gelijke regels voor alle vormen van taxivervoer voor consumenten. Nu gelden er voor de opstapmarkt nog veel meer regels dan voor de bestelmarkt. Die ongelijkheid heeft mede gezorgd voor een taximarkt waarin niet op altijd even gezonde en nette manieren om de klant wordt gestreden. Intussen reden er in Amsterdam voor de coronacrisis zo’n 7.000 taxi’s rond, op een totaal van circa 11.000 straattaxi’s in Nederland.

Volumebeleid

Maar die concurrentie normaliseren is niet de enige reden waarom de gemeente het taxibeleid op de schop heeft genomen. De vele taxi’s in met name de binnenstad zetten ook de leefbaarheid en de luchtkwaliteit onder druk. Daar speelt het beleid op in. Amsterdam gaat verder als eerste stad in Nederland een volumebeleid toepassen. Het zal straks per stadsdeel verschillen welke taxi’s op welke momenten toegang hebben. De nieuwe regels moeten in 2022 worden uitgerold. Tot die tijd moet onder meer het volumebeleid juridisch worden onderbouwd. TaxiPro ging recent al uitgebreid in op de tien maatregelen waaruit het nieuwe Amsterdamse taxibeleid bestaat.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

3 reacties op “Amsterdam heeft definitief een nieuw taxibeleid”

Stevie|23.11.20|21:26

Trug na vroegah.

Khalid Khan Akram|26.11.20|12:38

Ók domme Stevie

Ali Ates|26.11.20|13:54

Gemeente Amsterdam laat me niet lachen.

Ze hebben al die jaren met zware wanbeleid de straattaxi over en over mishandeld.

Nu willen ze het goed maken,maar schijn bedriegt.

Ze hebben geld tekort ze gaan tto taxi uitbuiten let maar op.

TT0 verguning en een electice taxi mag je op nieuwmarkt buurt komen wauw!!!.