Taxi's blokkeren de weg op De Ruijterkade
Demonstratie

Verkeer centrum Amsterdam enige tijd gehinderd door taxiprotest

Taxichauffeurs blokkeerden tijdens een eerder protest al eens de Prins Hendrikkade. Foto ter illustratie.Foto: ProMedia/Olivier Smits

In het centrum van Amsterdam hebben groepen taxichauffeurs gedemonstreerd door op meerdere locaties met hun voertuigen de weg te blokkeren. Het verkeer stond hierdoor in een deel van het centrum enige tijd muurvast, net als een deel van het openbaar vervoer. Tijdens het protest is één taxichauffeur opgepakt. Zijn voertuig is weggesleept, aldus een woordvoerder van de politie.

Op de kruising van het Weesperplein en de Sarphatistraat stonden zo’n vijftig taxi’s. Chauffeurs blokkeerden met hun voertuigen ook een paar zijstraten. De burgemeester ontbond de demonstratie wegens de verkeersveiligheid in de stad.

Inmiddels is het op de plek van de blokkades weer rustig, aldus de politie.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits/ANP

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.