Ambulance
Hellendoorn

16-jarige jongen overleden na aanrijding met taxi

Ambulance. Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock/Henk Vrieselaar

Een 16-jarige jongen is in de nacht van zaterdag op zondag overleden, nadat hij werd aangereden door een taxi. Het ongeval gebeurde tussen 02.30 uur en 03.00 uur op de Hancateweg-West in Hellendoorn. 

De taxi werd volgens De Gelderlander bestuurd door een 58-jarige man uit Zwolle. De politie heeft speeksel en een blaastest bij de taxichauffeur afgenomen, maar beiden bleken negatief. Wel is de chauffeur aangehouden op basis van artikel 6 van de wegenverkeerswet. “Dat is standaardprocedure bij een ongeluk met dodelijke afloop”, zo schrijft de krant.

Hoe het verkeersongeval heeft kunnen plaatsvinden is nog niet duidelijk. Een team van de Forensische Opsporing Verkeer deed na het ongeluk onderzoek. De politie heeft bij omwonenden camerabeelden opgevraagd.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

16-jarige jongen overleden na aanrijding met taxi | TaxiPro
Ambulance
Hellendoorn

16-jarige jongen overleden na aanrijding met taxi

Ambulance. Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock/Henk Vrieselaar

Een 16-jarige jongen is in de nacht van zaterdag op zondag overleden, nadat hij werd aangereden door een taxi. Het ongeval gebeurde tussen 02.30 uur en 03.00 uur op de Hancateweg-West in Hellendoorn. 

De taxi werd volgens De Gelderlander bestuurd door een 58-jarige man uit Zwolle. De politie heeft speeksel en een blaastest bij de taxichauffeur afgenomen, maar beiden bleken negatief. Wel is de chauffeur aangehouden op basis van artikel 6 van de wegenverkeerswet. “Dat is standaardprocedure bij een ongeluk met dodelijke afloop”, zo schrijft de krant.

Hoe het verkeersongeval heeft kunnen plaatsvinden is nog niet duidelijk. Een team van de Forensische Opsporing Verkeer deed na het ongeluk onderzoek. De politie heeft bij omwonenden camerabeelden opgevraagd.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.