rolstoeltaxi, rolstoelvervoer, taxi, taxichauffeur

Toch rolstoelvervoer Taxbus tijdens oudjaarsnacht

EINDHOVEN/HELMOND – Reizigers met een rolstoel die gebruikmaken van de Taxbus kunnen na de jaarwisseling toch tot 1.30 uur worden opgehaald en thuisgebracht. Voor de overige reizigers worden de ritten uiterlijk 21:30 uur gestart.

Dat hebben de zorgvervoerders en regiobestuur SRE donderdag bekendgemaakt. Vorige maand werd duidelijk dat mensen in een rolstoel in Helmond en de regio Eindhoven in de nieuwjaarsnacht niet meer met de taxbus zouden kunnen. De zorgtaxi’s zouden op 31 december maar tot 21.30 uur rijden.

Taxbusvervoer

Op nieuwjaarsmorgen kunnen 65-plussers en gehandicapten met een zorgpas vanaf 06.00 uur weer gebruikmaken van de taxibusjes van Taxbus. Op 1 januari neemt regiotaxi De Vallei het Taxbusvervoer over van Cibatax.

Door de gemeenteraden van Eindhoven en Helmond zijn vragen gesteld. Naar aanleiding daarvan heeft het SRE namens alle deelnemende partijen een oplossing gevonden. Omdat voor rolstoelers alternatief vervoer lastig te regelen is, wordt voor deze groep een uitzondering gemaakt.

Contract

Vanwege de overgang van het contract is het niet mogelijk om voor iedereen vervoer te bieden in de nieuwjaarsnacht, zo meldt SRE. Dit heeft te maken met problemen bij beide vervoerders om de hele nacht door te rijden. Het lukt namelijk niet om binnen één minuut alle zaken om te zetten zoals telefoon, personeel, geboekte ritten enzovoort. Taxbus klanten kunnen als alternatief wellicht gebruik maken van een reguliere taxi of naar huis worden gebracht door vrienden of familie.

Voor de groep rolstoelgebonden Taxbus klanten is alternatief vervoer lastiger. Commerciële rolstoeltaxi’s zijn maar beperkt beschikbaar en deze groep kan vaak niet naar huis gebracht worden door familie of vrienden. Daarom is ervoor gekozen om voor deze groep een regeling te treffen.

Regeling

De regeling in de nieuwjaarsnacht is als volgt en geldt alleen voor reizigers met een rolstoelindicatie:
– Reizigers moeten zich uiterlijk 28 december aanmelden bij Regiotaxi De Vallei op telefoonnummer 040-7112300.
– De ophaaltijden zijn tussen 0.30 en 1.30 uur. Met het boeken van een rit wordt een ophaaltijdstip afgesproken. Vanwege beperkte beschikbaarheid ’s nachts kan het zijn dat de klanten niet helemaal op het gevraagde tijdstip opgehaald worden.
– Rolstoelgeïndiceerden kunnen maximaal 1 sociaal of medisch begeleider meenemen in de nieuwjaarsnacht.

Voor de uitvoering van Taxbus met oud en nieuw de komende jaren zal in de loop van 2011 alsnog een besluit worden genomen door alle partijen. Een evaluatie van de regeling van dit jaar zal hierin meegenomen worden. Ook zullen veiligheidsoverwegingen en aansluiten op de laatste ritten van het openbaar vervoer hierin een rol spelen.

Lees ook: Geen vervoer Taxbus regio Eindhoven met oudjaarsnacht

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.