rolstoeltaxi, rolstoelvervoer

Geen vervoer Taxbus regio Eindhoven met oudjaarsnacht

EINDHOVEN – Mensen in een rolstoel kunnen in Helmond en de regio Eindhoven in de nieuwjaarsnacht niet meer met de taxbus vanwege de start van een nieuwe vervoerder.

De taxi’s rijden op 31 december maar tot 21.30 uur. Op nieuwjaarsmorgen kunnen 65-plussers en gehandicapten met een zorgpas vanaf 6 uur weer gebruik maken van de taxibusjes van Taxbus. Tot nu toe reden de taxbusjes in de nieuwjaarsnacht net als andere nachten door tot half 2. Er werden dan een paar honderd ritten gemaakt.

Zorgvervoer

De verandering is een besluit van het regiobestuur SRE. Dat regelt voor 15 Zuidoost-Brabantse gemeenten het zorgvervoer. De aanleiding voor het besluit is de overname per 1 januari van een deel van het zorgvervoer in de regio door een ander bedrijf.

In Helmond, Eindhoven en de meeste gemeenten rond Eindhoven wordt het taxbus-vervoer tot 31 december verzorgd door Cibatax. Maar het SRE heeft voor een andere vervoerder gekozen. Met regiotaxi De Vallei (uit Veenendaal) is een contract voor 4 jaar gesloten.

Logistiek

De Vallei wilde op 1 januari pas om 6 uur beginnen omdat een overname om middernacht logistiek en organisatorisch te lastig was, aldus een woordvoerster van het SRE in het Eindhovens Dagblad.

Zij zegt dat rekening gehouden is met het overige openbaar vervoer. De treinen rijden die avond tot 20 uur, de bussen tot 20.30 uur. Het SRE vindt het ook voor de veiligheid van chauffeurs en passagiers beter om rond de jaarwisseling niet te rijden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Geen vervoer Taxbus regio Eindhoven met oudjaarsnacht | TaxiPro
rolstoeltaxi, rolstoelvervoer

Geen vervoer Taxbus regio Eindhoven met oudjaarsnacht

EINDHOVEN – Mensen in een rolstoel kunnen in Helmond en de regio Eindhoven in de nieuwjaarsnacht niet meer met de taxbus vanwege de start van een nieuwe vervoerder.

De taxi’s rijden op 31 december maar tot 21.30 uur. Op nieuwjaarsmorgen kunnen 65-plussers en gehandicapten met een zorgpas vanaf 6 uur weer gebruik maken van de taxibusjes van Taxbus. Tot nu toe reden de taxbusjes in de nieuwjaarsnacht net als andere nachten door tot half 2. Er werden dan een paar honderd ritten gemaakt.

Zorgvervoer

De verandering is een besluit van het regiobestuur SRE. Dat regelt voor 15 Zuidoost-Brabantse gemeenten het zorgvervoer. De aanleiding voor het besluit is de overname per 1 januari van een deel van het zorgvervoer in de regio door een ander bedrijf.

In Helmond, Eindhoven en de meeste gemeenten rond Eindhoven wordt het taxbus-vervoer tot 31 december verzorgd door Cibatax. Maar het SRE heeft voor een andere vervoerder gekozen. Met regiotaxi De Vallei (uit Veenendaal) is een contract voor 4 jaar gesloten.

Logistiek

De Vallei wilde op 1 januari pas om 6 uur beginnen omdat een overname om middernacht logistiek en organisatorisch te lastig was, aldus een woordvoerster van het SRE in het Eindhovens Dagblad.

Zij zegt dat rekening gehouden is met het overige openbaar vervoer. De treinen rijden die avond tot 20 uur, de bussen tot 20.30 uur. Het SRE vindt het ook voor de veiligheid van chauffeurs en passagiers beter om rond de jaarwisseling niet te rijden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.