Verhagen, kabinet, minister, Economische Zaken

Kabinet: Drempel voor Europese aanbesteding naar vier ton

DEN HAAG – Minister Maxime Verhagen (CDA) van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie wil de drempel waarboven Europese aanbesteding voor leveringen en diensten verplicht is, ten minste verdubbelen naar vier ton.

Daarvoor pleit Nederland bij de aanpassing van de Europese aanbestedingsregels voor overheidsopdrachten, aldus Verhagen woensdag in een overleg met de Tweede Kamer. Volgens hem vergroot dat de kansen voor het midden- en kleinbedrijf (mkb) om overheidsopdrachten binnen te slepen.

MKB

Het mkb laat zich nu vaak afschrikken om mee te doen aan een Europese aanbesteding. Dat komt vaak vanwege de eisen die aan offertes worden gesteld en de extra inspanningen die daarvoor moeten worden geleverd. Ook is er soms ook sprake van koudwatervrees bij kleinere ondernemers.

Verder vindt Verhagen dat de Europese Unie de regels moet vereenvoudigen en de aanbestedingsprocedure transparanter maken. Ook pleit het kabinet in Brussel voor verruiming van de mogelijkheden voor aanbestedende diensten om beleidsdoelen zoals duurzaamheid en innovatie mee te laten wegen in een aanbesteding.

De Kamer steunt de inzet van het kabinet in Brussel. Verhagen zei te verwachten dat de Europese regels op zijn vroegst in 2013 worden aangepast, zo meldt het Financieele dagblad.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Kabinet: Drempel voor Europese aanbesteding naar vier ton | TaxiPro
Verhagen, kabinet, minister, Economische Zaken

Kabinet: Drempel voor Europese aanbesteding naar vier ton

DEN HAAG – Minister Maxime Verhagen (CDA) van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie wil de drempel waarboven Europese aanbesteding voor leveringen en diensten verplicht is, ten minste verdubbelen naar vier ton.

Daarvoor pleit Nederland bij de aanpassing van de Europese aanbestedingsregels voor overheidsopdrachten, aldus Verhagen woensdag in een overleg met de Tweede Kamer. Volgens hem vergroot dat de kansen voor het midden- en kleinbedrijf (mkb) om overheidsopdrachten binnen te slepen.

MKB

Het mkb laat zich nu vaak afschrikken om mee te doen aan een Europese aanbesteding. Dat komt vaak vanwege de eisen die aan offertes worden gesteld en de extra inspanningen die daarvoor moeten worden geleverd. Ook is er soms ook sprake van koudwatervrees bij kleinere ondernemers.

Verder vindt Verhagen dat de Europese Unie de regels moet vereenvoudigen en de aanbestedingsprocedure transparanter maken. Ook pleit het kabinet in Brussel voor verruiming van de mogelijkheden voor aanbestedende diensten om beleidsdoelen zoals duurzaamheid en innovatie mee te laten wegen in een aanbesteding.

De Kamer steunt de inzet van het kabinet in Brussel. Verhagen zei te verwachten dat de Europese regels op zijn vroegst in 2013 worden aangepast, zo meldt het Financieele dagblad.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.