LeerlingenVervoer, taxi

‘Geen Europese aanbesteding schoolvervoer met stichting’

ELST/BEMMEL – Een aparte stichting oprichten voor het leerlingenvervoer om een verplichte Europese aanbesteding te ontlopen als gemeente. Hierbij vraagt de gemeente formeel niet meer het taxivervoer aan, maar gaat het budget per kind naar de ouders, die het geld direct naar de stichting doorsluizen.

Bovenstaande mogelijkheid gaan de gemeenten Overbetuwe en Lingerwaard nu bekijken.

Kosten leerlingenvervoer

De gemeenten willen weliswaar de kosten van het leerlingenvervoer terugdringen, maar niet tegen elke prijs. “Niet àlles is op dit gebied vastgelegd. We gaan bekijken welke invulling we zelf nog kunnen geven. De uitkomst hiervan hoeft niet per se te zijn dat het goedkoper wordt. We willen wel maatwerk per leerling blijven bieden”, zegt wethouder Van Rooijen in de Gelderlander.

Hij waarschuwt er alvast voor dat het niet zeker is dat met een nieuwe regeling – die tezamen met Lingewaard in de maak is – de kosten van zo’n 9 ton automatisch naar beneden zullen gaan.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.