rolstoelstaxi, rolstoelvervoer, taxi, wmo

Den Bosch wil toenemend gebruik Regiotaxi terugdringen

De gemeente Den Bosch wil het steeds verder toenemend Regiotaxigebruik terugdringen. In 2006 waren er ongeveer 3.200 inwoners van Den Bosch die een rit bestelden, in 2010 waren dat er 3.600. Het gemiddelde aantal gebruikers per maand met een Wmo-indicatie steeg van 1.515 in 2007 naar 1.629 in 2010.

De gemeente wil daarom uit bezuiningsmotieven een campagne lanceren die ouderen moet verleiden wat vaker de bus te nemen. En er wordt een inkomensgrens ingesteld van maximaal 1.826 euro netto voor een eenpersoonhuishouden, 2608 euro voor twee personen.

Zittend ziekenvervoer

De toename zit er volgens een gemeentewoordvoerder in de vergrijzing en bezuinigingen op zittend ziekenvervoer en doelgroepenvervoer dat tot een paar jaar terug via de AWBZ werd geregeld, .

De Regiotaxi zelf doet het erg goed. Klanten hebben meer vertrouwen gekregen in het regiotaxisysteem. Uit het klanttevredenheidsonderzoek regiotaxi 2010 blijkt dat klanten de regiotaxi steeds beter waarderen. Meer dan acht op de tien klanten zijn (zeer) tevreden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.