Bestax, taxibus

Leerlingenvervoer Leusden naar Bestax na succesvol bezwaar

De aanbesteding van het leerlingenvervoer in Leusden is gewonnen door DVG met als uitvoerder taxibedrijf Bestax. Opmerkelijk: DVG gaf uiteindelijk de enige correcte inschrijving voor deze gemeente. Connexxion Taxi Services gaat vanaf komend schooljaar het leerlingenvervoer voor de gemeenten Woudenberg, Scherpenzeel en Renswoude verzorgen.

“Het is een van de eerste aanbestedingen, die ik meemaak, waarbij per leerling is gekeken of de aangeboden vertrektijden en aankomsttijden voldeden aan het bestek’, licht Edwin Besseling van Bestax toe.

Voorlopige gunning

De aanbesteding was in een eerste voorlopige gunning eerst aan iemand anders gegund. Besseling: “We hadden bezwaar gemaakt. De offerte was erg laag. Mogelijk is hij in de heroverweging afgekeurd, omdat hij dan toch niet voldeed.”

“De afgelopen 5 jaar hebben we het leerlingenvervoer hier uitgevoerd. Dat we het nu weer de komende jaren mogen uitvoeren, komt ten goede komt voor het vervoer van de leerlingen.”

Leerlingenvervoer

Inkoopbureau Midden Nederland had voor de gemeenten Leusden, Vianen, Scherpenzeel, Renswoude en Woudenberg een Europese aanbestedingprocedure verzorgd voor het leerlingenvervoer.

Vervoersbedrijven konden voor alle gemeenten samen, maar ook voor elke gemeente afzonderlijk een offerte uitbrengen. Gemeenten hadden zelf ook aanvullende voorwaarden bepaald die aansloten bij de oppervlakte, samenstelling en cultuur van de desbetreffende gemeenten.

Inschrijving

Leusden maakt een afwijkende keuze dan de overige gemeenten. De enige inschrijving die voor deze gemeente compleet en correct is bevonden voor Leusden is De Vier Gewesten BV te Rijen.

Volgens de gemeente is de offerte beoordeeld aan de hand van het totale bedrag. Als basis dient de routeplanning met een vast opstarttarief en een ‘geoffreerd beladen kilometertarief’ voor de leerlingenlijst schooljaar 2011-2012. “Dat is in overeenstemming met de eisen die worden gesteld in het aanbestedingsdocument”, zegt de gemeentewoordvoerder in de Leusderkrant.

Vervoer

In de gemeenten Woudenberg, Scherpenzeel en Renswoude gaat het om het vervoer van 198 leerlingen. In Vianen krijgt Connexxion er het vervoer van 174 leerlingen bij. In Leusden gaat het om het vervoer van 120 leerlingen.

Bart Pals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Leerlingenvervoer Leusden naar Bestax na succesvol bezwaar | TaxiPro
Bestax, taxibus

Leerlingenvervoer Leusden naar Bestax na succesvol bezwaar

De aanbesteding van het leerlingenvervoer in Leusden is gewonnen door DVG met als uitvoerder taxibedrijf Bestax. Opmerkelijk: DVG gaf uiteindelijk de enige correcte inschrijving voor deze gemeente. Connexxion Taxi Services gaat vanaf komend schooljaar het leerlingenvervoer voor de gemeenten Woudenberg, Scherpenzeel en Renswoude verzorgen.

“Het is een van de eerste aanbestedingen, die ik meemaak, waarbij per leerling is gekeken of de aangeboden vertrektijden en aankomsttijden voldeden aan het bestek’, licht Edwin Besseling van Bestax toe.

Voorlopige gunning

De aanbesteding was in een eerste voorlopige gunning eerst aan iemand anders gegund. Besseling: “We hadden bezwaar gemaakt. De offerte was erg laag. Mogelijk is hij in de heroverweging afgekeurd, omdat hij dan toch niet voldeed.”

“De afgelopen 5 jaar hebben we het leerlingenvervoer hier uitgevoerd. Dat we het nu weer de komende jaren mogen uitvoeren, komt ten goede komt voor het vervoer van de leerlingen.”

Leerlingenvervoer

Inkoopbureau Midden Nederland had voor de gemeenten Leusden, Vianen, Scherpenzeel, Renswoude en Woudenberg een Europese aanbestedingprocedure verzorgd voor het leerlingenvervoer.

Vervoersbedrijven konden voor alle gemeenten samen, maar ook voor elke gemeente afzonderlijk een offerte uitbrengen. Gemeenten hadden zelf ook aanvullende voorwaarden bepaald die aansloten bij de oppervlakte, samenstelling en cultuur van de desbetreffende gemeenten.

Inschrijving

Leusden maakt een afwijkende keuze dan de overige gemeenten. De enige inschrijving die voor deze gemeente compleet en correct is bevonden voor Leusden is De Vier Gewesten BV te Rijen.

Volgens de gemeente is de offerte beoordeeld aan de hand van het totale bedrag. Als basis dient de routeplanning met een vast opstarttarief en een ‘geoffreerd beladen kilometertarief’ voor de leerlingenlijst schooljaar 2011-2012. “Dat is in overeenstemming met de eisen die worden gesteld in het aanbestedingsdocument”, zegt de gemeentewoordvoerder in de Leusderkrant.

Vervoer

In de gemeenten Woudenberg, Scherpenzeel en Renswoude gaat het om het vervoer van 198 leerlingen. In Vianen krijgt Connexxion er het vervoer van 174 leerlingen bij. In Leusden gaat het om het vervoer van 120 leerlingen.

Bart Pals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.