Taxbus, taxi, De Vallei

Taxbus-contract voor Zuidoost-Brabant stopt per 1 april

Per 1 april beëindigen een aantal gemeenten in Zuidoost-Brabant en het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) definitief het Taxbus-contract. De financiële positie van vervoerder Regiotaxi De Vallei is zo slecht dat ze geen andere mogelijkheid zien. Er wordt een nieuwe overeenkomst met de huidige vervoerder afgesloten ter overbrugging van de periode dat er nog geen opvolger is.

Vorige maand kondigden de opdrachtgevers al aan dat ze gingen stoppen met het huidige Taxbus-contract. Het contract zou eigenlijk doorlopen tot 1 januari 2015. De beslissing om te stoppen heeft te maken met de tegenvallende prestaties van de Taxbus. Het aantal ritten valt tegen en de kosten zijn gestegen. Daardoor is het de vervoerder niet gelukt om de exploitatie van Taxbus dekkend te krijgen.

De gemeenten en de vervoerder hebben nu ook afgesproken hoe ze gaan regelen dat reizigers zonder vervoer komen te zitten. De overbruggingsovereenkomst moet daarin voorzien. Die overeenkomst loopt tot het einde van het jaar. Een precieze datum is nog niet bekend.

Aanbesteding zo snel mogelijk

De aanbesteding voor een nieuw vervoerscontract start zo snel mogelijk. Het is niet duidelijk hoe de aanbesteding eruit gaat zien en of alle huidige gemeenten ook weer meedoen of meer zien in een alternatief. Dat gaan alle betrokken partijen nu bespreken. Ook een exacte ingangsdatum voor het nieuwe contract moet nog vastgesteld worden.

Taxbus is bestemd voor ouderen en reizigers met een beperking. De opdrachtgevers bestaat uit een samenwerkingsverband van de gemeenten Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Helmond, Nuenen, Oirschot, Reusel-De Mierde, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre en SRE.

Klanttevredenheid

Het Taxbus-vervoer ging in 2011 over van Cibatax naar Regiotaxi De Vallei. Dochterbedrijf Wagenberg is verantwoordelijk voor de uitvoering van Taxbus. Direct na de overgang nam het aantal klachten fors toe door opstartproblemen.

In een klanttevredenheidsonderzoek van vorig jaar, de eerste sinds Regiotaxi De Vallei het contract overnam, scoorde het bedrijf goed. Klanten van Taxbus beoordeelden het taxivervoer gemiddeld met een 7,5.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Taxbus-contract voor Zuidoost-Brabant stopt per 1 april | TaxiPro
Taxbus, taxi, De Vallei

Taxbus-contract voor Zuidoost-Brabant stopt per 1 april

Per 1 april beëindigen een aantal gemeenten in Zuidoost-Brabant en het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) definitief het Taxbus-contract. De financiële positie van vervoerder Regiotaxi De Vallei is zo slecht dat ze geen andere mogelijkheid zien. Er wordt een nieuwe overeenkomst met de huidige vervoerder afgesloten ter overbrugging van de periode dat er nog geen opvolger is.

Vorige maand kondigden de opdrachtgevers al aan dat ze gingen stoppen met het huidige Taxbus-contract. Het contract zou eigenlijk doorlopen tot 1 januari 2015. De beslissing om te stoppen heeft te maken met de tegenvallende prestaties van de Taxbus. Het aantal ritten valt tegen en de kosten zijn gestegen. Daardoor is het de vervoerder niet gelukt om de exploitatie van Taxbus dekkend te krijgen.

De gemeenten en de vervoerder hebben nu ook afgesproken hoe ze gaan regelen dat reizigers zonder vervoer komen te zitten. De overbruggingsovereenkomst moet daarin voorzien. Die overeenkomst loopt tot het einde van het jaar. Een precieze datum is nog niet bekend.

Aanbesteding zo snel mogelijk

De aanbesteding voor een nieuw vervoerscontract start zo snel mogelijk. Het is niet duidelijk hoe de aanbesteding eruit gaat zien en of alle huidige gemeenten ook weer meedoen of meer zien in een alternatief. Dat gaan alle betrokken partijen nu bespreken. Ook een exacte ingangsdatum voor het nieuwe contract moet nog vastgesteld worden.

Taxbus is bestemd voor ouderen en reizigers met een beperking. De opdrachtgevers bestaat uit een samenwerkingsverband van de gemeenten Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Helmond, Nuenen, Oirschot, Reusel-De Mierde, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre en SRE.

Klanttevredenheid

Het Taxbus-vervoer ging in 2011 over van Cibatax naar Regiotaxi De Vallei. Dochterbedrijf Wagenberg is verantwoordelijk voor de uitvoering van Taxbus. Direct na de overgang nam het aantal klachten fors toe door opstartproblemen.

In een klanttevredenheidsonderzoek van vorig jaar, de eerste sinds Regiotaxi De Vallei het contract overnam, scoorde het bedrijf goed. Klanten van Taxbus beoordeelden het taxivervoer gemiddeld met een 7,5.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.