LeerlingenVervoer, taxi

Noot wint aanbesteding leerlingenvervoer Wageningen

Noot Personenvervoer heeft de aanbesteding voor het leerlingenvervoer in Wageningen gewonnen. Noot verzorgt per 1 januari 2014 het leerlingenvervoer voor de gemeente. In samenwerking met de sociale werkvoorziening Permar is een gezamenlijk taxibedrijf opgericht dat als onderaannemer wordt ingezet bij de uitvoering van het leerlingenvervoer in Wageningen.

“Daarnaast scoorde Noot goed op duurzaamheid. Noot garandeert dat 85% van de ‘beladen’ ritten op groengas rijdt. Dat levert een belangrijke bijdrage aan het realiseren van onze klimaatdoelstellingen”, zegt wethouder Elmar Theune.

Onderaannemer

Noot heeft Pertax BV opgericht die als onderaannemer het leerlingenvervoer deels gaat uitvoeren. De Permar zorgt voor personeel vanuit hun klantenbestand. Permar selecteert en begeleidt en kan de medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt uiteenlopende functies aanbieden. Alle medewerkers worden opgeleid voor hun functie.

Noot gaat de komende twee jaar het leerlingenvervoer uitvoeren voor de gemeente. Er maken ongeveer 90 Wageningse kinderen gebruik van het leerlingenvervoer, meldt Hoogenlaag.nl.

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Noot wint aanbesteding leerlingenvervoer Wageningen”

Ton van Dalfsen|18.12.13|17:06

Vandaag ben ik benaderd door de NCRV die vanavond de re-integratie onder de aandacht brengt. Heb hierover mijn zegje gedaan en met name dat een groooot collegabedrijf ( de echtgenote van de eigenaar ) zelf een re-integratieburo heeft en op die manier aan goedkope chauffeurs komt. Hier voor Wageningen is het dus ook zo: Subsidie opstrijken waardoor de prijs gedrukt word tot beneden bodemprijs waardoor niemand haast meer een aanbesteding kan winnen. Waar gaat die heen? collega’s de nek omdraaien?

Ton van Dalfsen|18.12.13|17:12

Tot op heden werden collega bedrijven benaderd om onderaannemer te worden , maar nu gaat het op deze manier. het plaatselijke taxibedrijf helemaal buitenspel zetten.

Ton van Dalfsen|18.12.13|17:26

Heb ook de NCRV doorverwezen naar collegabedrijven die hiermee te maken hebben of hebben gehad. Hoop dat één van hun in het programma komen om hun zegje erover doen. Zelf ben ik niet afhankelijk van contractvervoer omdat ik doe wat andere laten liggen , want tijdens de spits zijn de andere grote jongens druk bezig met groepsvervoer waardoor niemand een taxi kan krijgen. en daar profiteer ik weer heeeeel erg van.